Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото

Оригінальна швидко-піца з лаваша

Коли не хочеться возитися з тестом для піци, для цих цілей можна купити готовий тонкий лаваш. Крім того, це значно економить час приготування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 пачка;
  • Сир твердий – 250 г;
  • Печериці мариновані – 90 г;
  • Томат – 1 шт.;
  • Майонез – 3 ст. л.;
  • Кетчуп – 1 ст. л.;
  • Вершкове масло – 1 ч. л.;
  • Сіль, перець мелений і зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Вирізати з пластів лаваша 3 кола, трохи більше в діаметрі, ніж дно у сковороди, де буде випікатися піца. Це допоможе зробити бортики.
  • Сир потерти крупно на тертці, помідори вимити і нарізати на овощерезке тонкими слайсами. Сир можна брати будь-який, але бажано використовувати сир твердих гострих сортів типу пармезану.
  • Зелень вимити, обсушити і дрібно нашаткувати.
  • Для соусу майонез і кетчуп змішати один з одним.
  • Для основи на перший тонкий коло лавашу намазати тонким шаром соус і трохи посипати все сиром. Те ж саме зробити і з двома іншими колами з лаваша.
  • Зверху змастити основу соусом.
  • На сковороді розпустити вершкове масло, встановити слабкий вогонь.
  • На сковороду викласти основу з лаваша, зверху висипати половину тертого сиру, розкласти нарізані печериці, далі шар помідорів. Посолити заготівлю, поперчити, можна посипати спеціальною сумішшю приправ для піци. Зверху покрити всі залишками тертого сиру.
  • Накрити сковороду кришкою і готувати на повільному вогні близько 5-7 хв. При подачі зверху посипати виріб порізаною зеленню.
  • Приємного апетиту!