Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото
Піца з додаванням кефіру за 10 хв.
Тісто для піци на кефірі відрізняється приємним вершковим смаком, з вигляду нагадує товстий млинець. В якості начинки використовуються тільки готові інгредієнти, які не потрібно додатково обробляти, це прискорює процес приготування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Для тіста:
Кефір – 200 мл;
Борошно пшеничне – 200 мл;
Яйця курячі – 1 шт.;
Сіль – 0,5 ч. л.;
Сода харчова – 1 ч. л. без гірки.
Для начинки:
Готова томатна паста – 1 ст. л.;
Томат – 1 шт.;
Ковбаса варена – 120 г;
Цибуля зелена – 2 пера;
Сир твердий – 110 г;
Соняшникова олія для смаження – 1 ст. л.
Процес приготування:
В кефірі ретельно розмішати соду, гасити її додатково не потрібно, в кислому середовищі кефіру сода буде гаситися самостійно. Головне-простежити, щоб грудочки соди повністю розійшлися в рідині.
Додати в суміш яйце і добре збити виделкою або вінчиком.
Окремо просіяти борошно і сіль. Потроху всипати борошно в кефірну суміш, без зупинки збиваючи тісто. Не допустити утворення грудочок.
Варену ковбасу нарізати тонкими пластинками (можна на овощерезке). Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нашаткувати. Сир натерти на крупній тертці. Помідор тонко нарізати пластинками гострим ножем.
Розмазати по сковороді рослинне масло, вилити тісто для піци і прокрутити сковороду по колу, щоб воно рівномірно розподілилася.
Випікати На середньому вогні близько 2-3 хв. Потім дуже обережно перевернути млинець з тіста, підсунувши під нього з двох сторін 2 лопатки.
Розмазати по підсмаженої стороні тесту соус, можна зробити сітку з майонезу. Викласти помідори, потім шар ковбаси, зелений лук. Зверху рівномірно посипати все тертим сиром.
Накрити сковороду кришкою і готувати на мінімальному вогні близько 8-10 хв.
Акуратно розрізати піцу на частини, намагаючись не пошкодити покриття сковороди. Подавати в гарячому вигляді до чаю або провину.