Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото
Швидка піца з тестом на майонезі
Мінімум зусиль і часу – і швидка піца на сковороді готова. Вона має досить привабливий зовнішній вигляд за рахунок додавання пармезану і шпинату.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 9 ст. л.;
Майонез – 7 ст. л.;
Яйце куряче С0 – 1 шт.;
Томатний соус – 1 ст. л.;
Твердий сир – 100 г;
Помідори – 140 г;
Зубчики часнику – 3 шт.;
Сіль і мелений перець – за смаком;
Італійські трави – 1 ч. л.;
Шпинат – 110 г;
Пармезан – 80 р.
Процес приготування:
Змішати яйце з майонезом. Додати просіяне борошно і дрібку солі, ретельно збити віночком або міксером, щоб не допустити утворення грудочок.
Сковороду змастити рослинним маслом без запаху і розподілити ложкою по ній тісто. Консистенція у готового тіста схожа на консистенцію жирної сметани.
Підготувати начинку. Акуратно розмазати томатний соус по поверхні тіста.
Овочі та зелень попередньо вимити й обсушити. Помідори порізати кубиками, викинувши щільну білу частину. Сир теж порізати невеликими кубиками, пармезан натерти на середній тертці.
Часник очистити і пропустити через прес. Додати до сиру і помідорів.
Суміш посолити, поперчити і додати спеції. Все добре розмішати.
Шпинат порізати смужками, обшпарити окропом і обсушити паперовими рушниками. Викласти смужки шпинату на тісто.
Зверху розкласти суміш з приправлених помідорів і сиру. Присипати все рівномірно тертим пармезаном.
Сковороду з заготівлею піци поставити на слабкий вогонь і пекти близько 10 хвилин, щоб сир розплавився, а основа зарум’янилася.