Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото

Сама проста і швидка піца на батоні «Студентська»

Така піца готується надзвичайно швидко, тому заздалегідь потрібно підготувати начинку. Продукти повинні бути готовими і не вимагати ніякої термічної обробки, крім нарізки або очищення.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Батон (білий хліб) – 7 шматочків;
  • Яйця курячі – 1 шт.;
  • Молоко – 150 мл;
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Ковбаса варена або сиров’ялена – 120 г;
  • Томат – 1 шт.;
  • Перець червоний – 0,5 шт.;
  • Маслини без кісточок – 5 шт.;
  • Сир твердий – 60 г;
  • Томатна паста – 1 ст. л.;
  • Майонез – 2 ст. л.;
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Заздалегідь підготувати начинку. Овочі вимити, у перцю зняти шапочку з насінням, прибрати перегородки, нарізати тонкою соломкою.
  • Ковбасу нарізати тонкими кружечками, помідори порізати тонкими скибочками. Оливки порізати навпіл, сир потерти на крупній тертці. Для соусу змішати томатну пасту і майонез.
  • Батон порізати на скибочки товщиною 1 см. Можна прикинути, скільки точно потрібно шматочків булки, виклавши дно сковороди скибочками батона.
  • Весь хліб покришити в глибоку миску. Вилити туди молоко. Розім’яти масу руками, додати яйце, сіль, борошно і все розмішати. Тісто буде дуже густим.
  • Холодну сковороду змастити маслом, викласти тісто, розрівняти тонко дном і накрити сковороду кришкою. Встановити середній вогонь і готувати тісто до появи золотистої скоринки знизу близько 5 хв.
  • Обережно перевернути млинець з тіста, щоб він не розкришився, прибрати сковороду з вогню.
  • Змастити тісто соусом, розкласти по заготівлі кружечки ковбаси, брусочки перцю, скибочки помідорів, половинки оливок. Зверху все присипати сиром.
  • Накрити сковороду кришкою і готувати на повільному вогні 5 хв.
  • Приємного апетиту!