Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт торта з печінки зі сметаною
За пропонованим рецептом ви можете приготувати страву з печінки зі сметаною прошарком, яке з задоволенням будуть їсти і діти, адже до звичайної смаженої печінки вони просто не доторкнуться. Готувати такий тортик можна з будь печінки.
Інгредієнти:
Печінка – 0.5 кг.
Сметана борошно – по 1 ст.
Яйце – 3 шт.
Цибуля – 2 шт.
Сіль, чорний мелений перець і свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
У печінці видаліть плівки і жовчні протоки. Яловичу або свинячу печінку попередньо вимочити протягом 2-х годин у молоці, щоб не гірчить.
Потім промийте печінку і перекрутіть на м’ясорубці або в чаші блендера.
В отриманий печінковий фарш розбийте яйця і насипте потрібну кількість борошна. Фарш посоліть, посипте чорним меленим перцем і замісіть однорідне тісто.
З тіста посмажте тонкі млинчики, перевертаючи їх лопаткою. Смажте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку.
Почистіть цибулини, дрібно їх нашаткуйте, обсмажте до готовності на розігрітому рослинному маслі.
У сметану покласти смажену цибулю, дрібно нашатковану свіжу зелень, і добре все перемішайте.
Спечені млинці пошарово укласти на плоску тарілку, змащуючи кожен сметанним соусом.
Торт по верху посипте подрібненими волоськими горіхами і зеленню.
Подати його до столу можна і гарячим, і охолодженим.