Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт торта з печінки зі сметаною

За пропонованим рецептом ви можете приготувати страву з печінки зі сметаною прошарком, яке з задоволенням будуть їсти і діти, адже до звичайної смаженої печінки вони просто не доторкнуться. Готувати такий тортик можна з будь печінки.

Інгредієнти:

  • Печінка – 0.5 кг.
  • Сметана борошно – по 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець і свіжа зелень за смаком.

Процес приготування:

  • У печінці видаліть плівки і жовчні протоки. Яловичу або свинячу печінку попередньо вимочити протягом 2-х годин у молоці, щоб не гірчить.
  • Потім промийте печінку і перекрутіть на м’ясорубці або в чаші блендера.
  • В отриманий печінковий фарш розбийте яйця і насипте потрібну кількість борошна. Фарш посоліть, посипте чорним меленим перцем і замісіть однорідне тісто.
  • З тіста посмажте тонкі млинчики, перевертаючи їх лопаткою. Смажте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку.
  • Почистіть цибулини, дрібно їх нашаткуйте, обсмажте до готовності на розігрітому рослинному маслі.
  • У сметану покласти смажену цибулю, дрібно нашатковану свіжу зелень, і добре все перемішайте.
  • Спечені млинці пошарово укласти на плоску тарілку, змащуючи кожен сметанним соусом.
  • Торт по верху посипте подрібненими волоськими горіхами і зеленню.
  • Подати його до столу можна і гарячим, і охолодженим.
  • Приємного апетиту!