Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Печінковий торт, приготований на сковороді
У даному рецепті, який можна віднести до базових, тісто для печінкових млинчиків замішується на великій кількості яєць. Такі млинці добре зберігають свою форму і не рвуться при випічці. Готуємо з яловичої печінки. Прослаиваем торт обсмаженими овочами і майонезом, що надає страві ніжність та соковитість. Прикрашаємо торт за своїм вибором.
Інгредієнти:
Печінка яловича – 800 р.
Борошно – 2 ст. л з гіркою.
Яйця – 5 шт.
Цибулю і моркву – по 2-3 шт.
Майонез – 4 ст. л.
Сіль, чорний мелений перець і зелений кріп за смаком.
Рослинна олія для обсмажування.
Процес приготування:
У печінці видаляємо плівки і жовчні протоки, ріжемо її на шматки і на 1-2 години замочуємо в молоці для видалення гіркоти.
Потім її добре промиваємо і перекручуємо на м’ясорубці або в блендері.
В окремому посуді збиваємо курячі яйця.
Печінковий фарш солимо і перчимо до смаку, додаємо борошно і збиті яйця і замішуємо тісто. Воно має бути консистенції густої сметани.
На сковорідці з невеликою кількістю рослинного масла випікаємо тоненькі млинці. Алгоритм випічки ідентичний смаженні звичайних млинців.
Залишаємо спечені млинці для охолодження і готуємо овочеву начинку для прошарку торта.
Для цього чистимо цибулю і моркву, промиваємо їх, моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю шаткуємо маленькими кубиками. Потім овочі обсмажуємо до готовності на окремій сковорідці.
Печінковий торт збираємо на великій плоскій тарілці. Кожен млинець змащуємо майонезом і кладемо обсмажені овочі. Останній верхній млинець і боки торта змащуємо тільки майонезом.
Торт прикрашаємо зеленим кропом і даємо йому деякий час, щоб настоявся.