Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Класичний рецепт торта з яловичої печінки
У даному рецепті вам пропонується класичний спосіб приготування печінкового торта з яловичої печінки, на основі якого ви можете зробити й інші варіанти цієї пікантної закуски. Рецепт швидкий і нескладний.
Інгредієнти:
Печінка яловича – 0.5 кг.
Яйце, цибуля – 2 шт. по
Часник – 3-4 зубки.
Борошно – 3 ст. л.
Молоко – 1 ст.
Майонез – 250 р.
Плавлені сирки – 2 шт.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Яловичу печінку очистити від плівок і жовчних проток і розріжте на шматки. Помістіть їх в миску і на 3 години залийте молоком, щоб пішла гіркота.
Почистіть цибулини і розріжте їх на шматочки.
Після закінчення цього часу печінка добре промийте холодною водою, обсушити паперовим рушником і перекрутіть разом з цибулею на м’ясорубці з середньою ґратами.
В окремому посуді збийте за допомогою міксера курячі яйця. Потім додайте до них вказане в рецепті кількість борошна і молока і перемішайте до однорідного стану.
Отриману масу перелийте до перекрученої печінки і замісіть тісто. Густота його повинна бути більше, ніж для звичайних млинців.
З приготованого тесту посмажте на розігрітій рослинній олії млинці. Вони повинні бути тонкими. Млинці перевертайте з допомогою широкої лопатки, щоб зберегти їх цілісність. Приготовлені млинці трохи охолодіть.
Потім приготуйте прошарок для торта. Натріть на крупній тертці плавлені сирки. Додайте подрібнений часникодавку часник, майонез і чорний мелений перець, і цю масу добре перемішайте.
Для «зборки» печінкового торта візьміть велику плоску тарілку і на неї складіть всі млинці, змащуючи кожен приготовленої сирної прошарком.
Посипте торт зверху натертим сиром і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Торт прикрийте шматочком харчової плівки і поставте на 2-3 години в холодильник, щоб він добре просочився майонезом і часником.
У вас вийшло красиве, смачне і ситне блюдо для святкового столу.