Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Простий і швидкий рецепт печінкового торта з сиром
У даному рецепті вам пропонується приготувати торт з печінки з сирно-сметанною прошарку. Ви приємно здивуєте своїх гостей і близьких оригінальним блюдом з насиченим смаком сметани та сиру, тільки сметани не шкодуйте.
Інгредієнти:
Печінка свиняча або яловича – 0.5 кг.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 6 ст. л.
Цибуля – 2 шт.
Сир і жирна сметана – 200 р.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Соняшникова олія для смаження.
Процес приготування:
Попередньо видаліть у протоки печінки та плівку, розріжте її на шматочки і на 1-2 години замочіть в холодному молоці.
Потім шматочки печінки промийте проточною водою і перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою.
В отриману масу збийте яйце, всипте потрібну кількість борошна, солі і перцю за своїм смаком і замісіть тісто.
Почистіть цибулини, поріжте їх на тонкі півкільця і обсмажте на розігрітій олії до прозорості, щоб цибуля залишився соковитим.
З приготованого тесту підсмажте на сковороді тонкі млинці. Смажити їх потрібно за загальноприйнятими правилами.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
На плоску тарілку кладіть спечені млинці, рясно змащуючи кожен млинець сметаною і перекладаючи смаженою цибулею і тертим сиром.
Останній верхній млинець змастіть тільки сметаною і посипте сиром.
Торт поставте в холодильник на 2 години, щоб добре просочився сметаною, а потім подавайте до столу.