Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий і швидкий рецепт печінкового торта з сиром

У даному рецепті вам пропонується приготувати торт з печінки з сирно-сметанною прошарку. Ви приємно здивуєте своїх гостей і близьких оригінальним блюдом з насиченим смаком сметани та сиру, тільки сметани не шкодуйте.

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча або яловича – 0.5 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир і жирна сметана – 200 р.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.
  • Соняшникова олія для смаження.

Процес приготування:

  • Попередньо видаліть у протоки печінки та плівку, розріжте її на шматочки і на 1-2 години замочіть в холодному молоці.
  • Потім шматочки печінки промийте проточною водою і перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою.
  • В отриману масу збийте яйце, всипте потрібну кількість борошна, солі і перцю за своїм смаком і замісіть тісто.
  • Почистіть цибулини, поріжте їх на тонкі півкільця і обсмажте на розігрітій олії до прозорості, щоб цибуля залишився соковитим.
  • З приготованого тесту підсмажте на сковороді тонкі млинці. Смажити їх потрібно за загальноприйнятими правилами.
  • Твердий сир натріть на крупній тертці.
  • На плоску тарілку кладіть спечені млинці, рясно змащуючи кожен млинець сметаною і перекладаючи смаженою цибулею і тертим сиром.
  • Останній верхній млинець змастіть тільки сметаною і посипте сиром.
  • Торт поставте в холодильник на 2 години, щоб добре просочився сметаною, а потім подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!