Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт печінкового торта з морквою та цибулею
Вашій увазі надається традиційний рецепт печінкового торта зі свинячої печінки з дуже смачною морквяно-цибулевої начинкою. Красиво сформувавши і прикрасивши торт, ви приготуєте чудову закуску для святкового столу.
Інгредієнти:
Печінка свиняча – 1 кг
Яйце – 2 шт.
Борошно – 6 ст. л.
Молоко – ½ ст.
Моркву і цибулю – по 3 шт.
Часник – 4 зубки.
Майонез – 2 ст. л.
Сіль, чорний мелений перець і свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
Попередньо очищаємо свинячу печінку від плівки і жовчних проток, нарізаємо на шматки і на 1-2 години замочуємо в молоці, щоб пішла гіркота.
Чистимо цибулю і моркву. Потім цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву подрібнюємо на крупній тертці.
Обсмажуємо ці овочі до готовності на розігрітій олії.
Вимочену в молоці печінка добре промиваємо під проточною водою і покласти в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Потім печінку двічі перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо в чаші блендера.
В отриманий печінковий фарш розбиваємо яйця і додаємо борошно і молоко в зазначених у рецепті кількостях. Фарш посипаємо перцем і сіллю за смаком і перемішуємо.
З приготованого печінкового фаршу випікаємо тоненькі млинці. Смажимо їх на невеликому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку.
Чистимо часник, подрібнюємо його часникодавку і змішуємо з майонезом.
На велику тарілку кладемо спечені млинці, змащуємо їх часниково-майонезним соусом і перекладаємо кожен млинець обсмаженими цибулею і морквою.
Торт посипаємо зверху тертим жовтком і дрібно нашаткованої зеленню.
Ставимо торт в холодильник на 1-2 години для просочення, а потім подаємо до столу.