Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Ніжний печінковий торт з молоком

Печінковий торт, приготований за цим рецептом, відрізняється від інших своїм дуже ніжним смаком. Готувати будемо з курячої печінки. Тісто замішуємо на молоці і додаємо в нього обсмажену цибулю. За бажанням можна додатково прошарувати печінкові коржі смаженою цибулею.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0.5 кг.
  • Молоко – 0.5 л.
  • Цибулю і яйце – 5 шт. по
  • Майонез – 300 р.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль, чорний мелений перець і часник за смаком.

Процес приготування:

  • Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Потім посмажте його на соняшниковій олії до рум’яного кольору.
  • Курячу печінку добре промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  • Потім печінку разом з обсмаженою цибулею перекрутіть на м’ясорубці.
  • В окремому посуді збийте вінчиком яйця і змішайте їх з молоком.
  • Печінковий фарш посипте сіллю і перцем за смаком, додайте в нього потрібну кількість борошна.
  • Потім тонким струменем вливайте до фаршу молочну суміш і відразу добре перемішуйте з допомогою ложки. Тісто має бути густим, як для млинців.
  • Дайте тісту відпочити 20-30 хвилин, це важливо для випічки млинців.
  • Після закінчення цього часу випікайте печінкові млинці на маленькому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку. Млинці перевертайте широкої лопаткою, щоб не порвалися.
  • В окремій чашці змішайте майонез з подрібненим часником.
  • Приготовлені і трохи охолоджені млинці пошарово складіть на тарілку, змащуючи кожен майонезом з часником.
  • Торт можете прикрасити по своєму смаку: тертим сиром, яєчним жовтком, обсмаженими горіхами або майонезній сіточкою. Посипте торт нарізаним зеленим кропом, дайте 1 годину настоятися і подавайте до столу.
  • Їжте на здоров’я!