Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Ніжний печінковий торт з молоком
Печінковий торт, приготований за цим рецептом, відрізняється від інших своїм дуже ніжним смаком. Готувати будемо з курячої печінки. Тісто замішуємо на молоці і додаємо в нього обсмажену цибулю. За бажанням можна додатково прошарувати печінкові коржі смаженою цибулею.
Інгредієнти:
Печінка куряча – 0.5 кг.
Молоко – 0.5 л.
Цибулю і яйце – 5 шт. по
Майонез – 300 р.
Борошно – 1 ст.
Сіль, чорний мелений перець і часник за смаком.
Процес приготування:
Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Потім посмажте його на соняшниковій олії до рум’яного кольору.
Курячу печінку добре промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
Потім печінку разом з обсмаженою цибулею перекрутіть на м’ясорубці.
В окремому посуді збийте вінчиком яйця і змішайте їх з молоком.
Печінковий фарш посипте сіллю і перцем за смаком, додайте в нього потрібну кількість борошна.
Потім тонким струменем вливайте до фаршу молочну суміш і відразу добре перемішуйте з допомогою ложки. Тісто має бути густим, як для млинців.
Дайте тісту відпочити 20-30 хвилин, це важливо для випічки млинців.
Після закінчення цього часу випікайте печінкові млинці на маленькому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку. Млинці перевертайте широкої лопаткою, щоб не порвалися.
В окремій чашці змішайте майонез з подрібненим часником.
Приготовлені і трохи охолоджені млинці пошарово складіть на тарілку, змащуючи кожен майонезом з часником.
Торт можете прикрасити по своєму смаку: тертим сиром, яєчним жовтком, обсмаженими горіхами або майонезній сіточкою. Посипте торт нарізаним зеленим кропом, дайте 1 годину настоятися і подавайте до столу.