Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний торт зі свинячої печінки в духовці

Це рецепт приготування печінкового торта для тих господинь, у яких мало часу для випікання млинців. Приготована за цим рецептом у вас вийде смачне і малокалорийное блюдо для сімейного вечері. Готуємо з свинячої печінки, але можна взяти курячу печінку або яловичу.

Інгредієнти:

  • Свиняча печінка – 0.5 кг.
  • Манка – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Моркву і ріпчасту цибулю – по 4 шт.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Майонез (сметана) – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 50 р.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Процес приготування:

  • Замочуємо в молоці манну крупу.
  • Свинячу печінку очистити від плівок і проток, ріжемо на шматки, добре промиваємо проточною водою і паперовим рушником прибираємо зайву рідину.
  • Потім печінку перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо в чаші блендера.
  • В печінковий фарш розбиваємо яйця, додаємо замочену манку і майонез або сметану.
  • Фарш за своїм смаком солимо, перчимо і добре замішуємо.
  • Чистимо моркву і цибулини. Цибулю шаткуємо на тонкі півкільця, морква подрібнюємо на крупній тертці.
  • Будь-яку форму для запікання змащуємо вершковим маслом.
  • У форму кладемо половину печінкового фаршу. Потім на шар фаршу розкладаємо нашатковані цибулю і моркву. На овочі рівним шаром кладемо залишився фарш.
  • Подрібнюємо На тертці твердий сир і посипаємо їм торт.
  • Запікаємо торт в духовці при 180°С протягом 1 години.
  • Готовий торт трохи охолоджуємо і наносимо на його верху красиву майонезну сіточку. Посипаємо торт свіжою зеленню.
  • Смачне блюдо для вечері готово.
  • Їжте на здоров’я!