Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний торт зі свинячої печінки в духовці
Це рецепт приготування печінкового торта для тих господинь, у яких мало часу для випікання млинців. Приготована за цим рецептом у вас вийде смачне і малокалорийное блюдо для сімейного вечері. Готуємо з свинячої печінки, але можна взяти курячу печінку або яловичу.
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 0.5 кг.
Манка – 4 ст. л.
Яйце – 2 шт.
Моркву і ріпчасту цибулю – по 4 шт.
Молоко – 2 ст. л.
Майонез (сметана) – 4 ст. л.
Масло вершкове – 1 ст. л.
Сир твердий – 50 р.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Замочуємо в молоці манну крупу.
Свинячу печінку очистити від плівок і проток, ріжемо на шматки, добре промиваємо проточною водою і паперовим рушником прибираємо зайву рідину.
Потім печінку перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо в чаші блендера.
В печінковий фарш розбиваємо яйця, додаємо замочену манку і майонез або сметану.
Фарш за своїм смаком солимо, перчимо і добре замішуємо.
Чистимо моркву і цибулини. Цибулю шаткуємо на тонкі півкільця, морква подрібнюємо на крупній тертці.
Будь-яку форму для запікання змащуємо вершковим маслом.
У форму кладемо половину печінкового фаршу. Потім на шар фаршу розкладаємо нашатковані цибулю і моркву. На овочі рівним шаром кладемо залишився фарш.
Подрібнюємо На тертці твердий сир і посипаємо їм торт.
Запікаємо торт в духовці при 180°С протягом 1 години.
Готовий торт трохи охолоджуємо і наносимо на його верху красиву майонезну сіточку. Посипаємо торт свіжою зеленню.