Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Печінковий торт з начинкою з грибів
Вашій увазі надається чудовий рецепт торта з пташиної печінки з начинкою з свіжих грибів. Пікантний смак та яскравий колір додасть такого тортику друга начинка з твердого сиру та часнику.
Інгредієнти:
Печінка курки або індички – 0.6 кг
Борошно – 3 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Сметана – 3-4 ст. л.
Печериці – 400 р.
Цибуля – 3 шт.
Сир – 200 р.
Часник – 3 зубки.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Майонез, сіль, чорний мелений перець і зелень за смаком.
Процес приготування:
Печінку промити холодною водою, видалити плівки і жовчні протоки і трохи просушіть паперовим рушником або відкиньте на друшляк, щоб вода скла.
Потім печінку подрібніть в блендері або кухонному комбайні на самій високій швидкості.
В отриману рідку масу вбийте яйце і покладіть сметану. Масу перемішайте ложкою або віночком.
Потім до цієї маси додати пшеничне борошно, посоліть і поперчіть за смаком і замісіть тісто для млинців.
Посмажте з отриманого тіста тонкі млинчики. Обсмажуйте на невеликому вогні по 2 хвилини з кожного боку, перевертаючи їх широкої лопаткою. Млинці залиште для охолодження.
Тепер приготуйте начинку для торта.
Почистіть цибулини і зубки часнику.
Натріть на крупній тертці шматок твердого сиру. До нього додайте подрібнений часникодавку часник, дрібно нарізаний зелений кріп, і все перемішайте.
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на суміші олії та вершкового масла до прозорості.
За час, поки смажиться цибуля, помийте свіжі печериці і поріжте їх тонкими пластинками.
Смажену цибулю перекладіть на окрему тарілочку так, щоб масло залишилося в сковорідці.
На цьому маслі обсмажте до готовності нарізані печериці. Смажте до тих пір, поки не випарується вся рідина зі сковорідки з грибами. Гриби посоліть і посипте чорним меленим перцем за смаком.
На великому красивому блюді зберіть ваш торт у такій послідовності: печінковий млинець, тонкий шар (сіточка) майонезу, смажені гриби, другий млинець, майонез і сир з часником і кропом. За таким принципом складіть всі млинці і начинку.
Верх торта і боки змастіть майонезом, посипте тертим сиром і нарізаним кропом.