Печінковий торт – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Печінковий торт з начинкою з грибів

Вашій увазі надається чудовий рецепт торта з пташиної печінки з начинкою з свіжих грибів. Пікантний смак та яскравий колір додасть такого тортику друга начинка з твердого сиру та часнику.

Інгредієнти:

  • Печінка курки або індички – 0.6 кг
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Печериці – 400 р.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сир – 200 р.
  • Часник – 3 зубки.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Майонез, сіль, чорний мелений перець і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Печінку промити холодною водою, видалити плівки і жовчні протоки і трохи просушіть паперовим рушником або відкиньте на друшляк, щоб вода скла.
  • Потім печінку подрібніть в блендері або кухонному комбайні на самій високій швидкості.
  • В отриману рідку масу вбийте яйце і покладіть сметану. Масу перемішайте ложкою або віночком.
  • Потім до цієї маси додати пшеничне борошно, посоліть і поперчіть за смаком і замісіть тісто для млинців.
  • Посмажте з отриманого тіста тонкі млинчики. Обсмажуйте на невеликому вогні по 2 хвилини з кожного боку, перевертаючи їх широкої лопаткою. Млинці залиште для охолодження.
  • Тепер приготуйте начинку для торта.
  • Почистіть цибулини і зубки часнику.
  • Натріть на крупній тертці шматок твердого сиру. До нього додайте подрібнений часникодавку часник, дрібно нарізаний зелений кріп, і все перемішайте.
  • Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на суміші олії та вершкового масла до прозорості.
  • За час, поки смажиться цибуля, помийте свіжі печериці і поріжте їх тонкими пластинками.
  • Смажену цибулю перекладіть на окрему тарілочку так, щоб масло залишилося в сковорідці.
  • На цьому маслі обсмажте до готовності нарізані печериці. Смажте до тих пір, поки не випарується вся рідина зі сковорідки з грибами. Гриби посоліть і посипте чорним меленим перцем за смаком.
  • На великому красивому блюді зберіть ваш торт у такій послідовності: печінковий млинець, тонкий шар (сіточка) майонезу, смажені гриби, другий млинець, майонез і сир з часником і кропом. За таким принципом складіть всі млинці і начинку.
  • Верх торта і боки змастіть майонезом, посипте тертим сиром і нарізаним кропом.
  • Красиво прикрасьте торт скибочками смажених печериць.
  • Торт прикрийте шматочком харчової плівки і на 3-4 години поставте в холодильник для просочення.
  • Шикарна закуска для святкового столу готова. За бажанням, можете порадувати цим блюдом свою сім’ю, в будь-який день тижня.
  • Приємного апетиту!