Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування панкейків без яєць

Якщо з якихось причин ви не вживаєте в їжу яйця, все одно є можливість напекти пишних американських млинчиків. Без яєць вони виходять на смак і зовнішній вигляд нітрохи не гірше.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки.
  • Цукровий пісок – 60 р.
  • Сіль – 1 ч. л. (неповна).
  • Молоко 3,2 % – 2 склянки.
  • Цукор ванільний або ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2,5 ст. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Дезодорована олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Всипати в посуд борошно, цукор, сіль, корицю, ванільний цукор, розпушувач для тіста. Додати кукурудзяний крохмаль. При бажанні його можна замінити картопляним крохмалем.
  • Все перемішати і кілька разів просіяти через сито, щоб видалити небажані фракції і наситити тісто киснем.
  • Окремо змішати олію без запаху з теплим молоком.
  • Підмішати потроху сухі компоненти до молока, постійно орудуючи віночком або не вимикаючи міксер.
  • Тісто повинне вийти консистенції гладкою емульсії, ніяких грудочок бути присутнім не повинно.
  • Взяти невелику чисту сковороду розігріти її на вогні без масла.
  • Коли поверхня розжариться, виливати за пару столових ложок тесту для панкейків на сковороду, злегка зменшити вогонь і смажити млинці близько 50 сек.
  • Коли нижня частина зарум’яниться, обережно перевернути панкейк гнучкої лопаткою на інший бік. Смажити ще півхвилини. Таким чином використовувати все тісто.
  • Скласти млинці на чистій обробній дошці, налити в соусник мед, варення або солодкий йогурт. Подати з гарячим напоєм.
  • Приємного апетиту!