Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування панкейків без яєць
Якщо з якихось причин ви не вживаєте в їжу яйця, все одно є можливість напекти пишних американських млинчиків. Без яєць вони виходять на смак і зовнішній вигляд нітрохи не гірше.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 2 склянки.
Цукровий пісок – 60 р.
Сіль – 1 ч. л. (неповна).
Молоко 3,2 % – 2 склянки.
Цукор ванільний або ванілін – 1 ч. л.
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Крохмаль кукурудзяний – 2,5 ст. л.
Кориця – 0,5 ч. л.
Дезодорована олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Всипати в посуд борошно, цукор, сіль, корицю, ванільний цукор, розпушувач для тіста. Додати кукурудзяний крохмаль. При бажанні його можна замінити картопляним крохмалем.
Все перемішати і кілька разів просіяти через сито, щоб видалити небажані фракції і наситити тісто киснем.
Окремо змішати олію без запаху з теплим молоком.
Підмішати потроху сухі компоненти до молока, постійно орудуючи віночком або не вимикаючи міксер.
Тісто повинне вийти консистенції гладкою емульсії, ніяких грудочок бути присутнім не повинно.
Взяти невелику чисту сковороду розігріти її на вогні без масла.
Коли поверхня розжариться, виливати за пару столових ложок тесту для панкейків на сковороду, злегка зменшити вогонь і смажити млинці близько 50 сек.
Коли нижня частина зарум’яниться, обережно перевернути панкейк гнучкої лопаткою на інший бік. Смажити ще півхвилини. Таким чином використовувати все тісто.
Скласти млинці на чистій обробній дошці, налити в соусник мед, варення або солодкий йогурт. Подати з гарячим напоєм.