Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт повітряних панкейків на молоці з бананом

Банан надає панкейкам характерний аромат і трохи солодощі, тому можна «пограти» з кількістю цукру в рецепті у бік його зменшення.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 450 р.
  • Цукровий пісок – 6 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Молоко – 430 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Банани – 2 шт.
  • Білий шоколад – 50 р.
  • Масло вершкове – 55 р.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л. без гірки (або трохи менше).

Процес приготування:

  • Сухі компоненти у вигляді борошна, солі, ваніліну та цукрового піску з розпушувачем всипати в одну миску і кілька разів просіяти, щоб наситити повітрям.
  • Окремо з’єднати яйця, очищені і дрібно нарізані банани, молоко. Банани потрібно купити максимально стиглі. Пробити вміст миски блендером до повного об’єднання.
  • Розтопити вершкове масло на паровій бані або в мікрохвильовій печі, злегка охолодити і ввести в яєчну суміш, розмішати.
  • Шоколад поламати на невеликі шматочки і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами за 5 сек. Додати в рідку суміш.
  • Змішати суху і рідку маси, все ретельно збити міксером, щоб прибрати можливі грудочки тіста.
  • Сковороду з антипригарним покриттям нагріти на плиті, нічим не змазуючи. Виливати на її поверхню 2-3 ст. л. рідкого тіста в декількох місцях, щоб піч кілька панкейків відразу.
  • Коли поверхня млинчиків почне покриватися пухирями, перевернути все панкейкі і досмажити із зворотного боку близько 30-40 сек.
  • Ароматні бананові панкейкі подати з блюдцем конфітюру або варення, також можна змішати сметану з цукром і подати такий соус в якості доповнення до страви.
  • Приємного апетиту!