Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт повітряних панкейків на молоці з бананом
Банан надає панкейкам характерний аромат і трохи солодощі, тому можна «пограти» з кількістю цукру в рецепті у бік його зменшення.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 450 р.
Цукровий пісок – 6 ст. л.
Ванілін – 1 щіпка.
Молоко – 430 мл
Яйця курячі – 3 шт.
Банани – 2 шт.
Білий шоколад – 50 р.
Масло вершкове – 55 р.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Сіль – 1 ч. л. без гірки (або трохи менше).
Процес приготування:
Сухі компоненти у вигляді борошна, солі, ваніліну та цукрового піску з розпушувачем всипати в одну миску і кілька разів просіяти, щоб наситити повітрям.
Окремо з’єднати яйця, очищені і дрібно нарізані банани, молоко. Банани потрібно купити максимально стиглі. Пробити вміст миски блендером до повного об’єднання.
Розтопити вершкове масло на паровій бані або в мікрохвильовій печі, злегка охолодити і ввести в яєчну суміш, розмішати.
Шоколад поламати на невеликі шматочки і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами за 5 сек. Додати в рідку суміш.
Змішати суху і рідку маси, все ретельно збити міксером, щоб прибрати можливі грудочки тіста.
Сковороду з антипригарним покриттям нагріти на плиті, нічим не змазуючи. Виливати на її поверхню 2-3 ст. л. рідкого тіста в декількох місцях, щоб піч кілька панкейків відразу.
Коли поверхня млинчиків почне покриватися пухирями, перевернути все панкейкі і досмажити із зворотного боку близько 30-40 сек.
Ароматні бананові панкейкі подати з блюдцем конфітюру або варення, також можна змішати сметану з цукром і подати такий соус в якості доповнення до страви.