Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Панкейкі на молоці без розпушувача на сковороді
Якщо не додавати в тісто розпушувач, готові вироби можуть бути дуже щільними і несмачними. У такій ситуації змінюють технологію приготування і замішують тісто на збитих курячих білках.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 260 р.
Молоко жирне – 350 мл
Яйця курячі велике – 3 шт.
Цукровий пісок – 100 р.
Сіль – 2/3 ч. л.
Дезодорована олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
Обережно відокремити білки від жовтків. Білки вилити в знежирену посуд і стежити, щоб частинки жовтка не потрапили при відділенні білок, інакше білки не взобьются.
До жовтків додати половину цукру і солі, збити міксером на високій швидкості, поки маса не побіліє.
Влити в суміш злегка тепле молоко, перемішати.
Додати просіяне борошно попередньо в суміш з жовтками, збити міксером до об’єднання. Влити рослинне масло і перемішати.
У білки всипати залишки солі, почати збивати міксером з сухими чистими віночками. Не зупиняючи роботу міксера, додати тонкою цівкою, що залишився цукровий пісок і збивати білки до пристойного збільшення в об’ємі.
Обережно підмісити білки в тісто, вмішуючи їх лопаткою рухами зверху вниз. Це робить панкейкі пористими, тому так важливо не розгубити тендітну легкість білків при замісі тесту.
На середньому вогні нагріти сковороду без масла, влити 2-3 ст. л. тіста. Смажити млинець близько 30 сек., поки не з’являться бульбашки на його поверхні. Потім панкейк перевернути і пекти ще близько 30-40 сек.
Подавати панкейкі з варенням, сметаною або кленовим сиропом.