Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Панкейкі на рисовому борошні і молоці

На дієті завжди хочеться чогось особливого, солодкого і не дуже калорійного. Панкейкі на рисовому борошні допоможуть ситно і поживно поснідати, і при цьому не зірватися на калорійні булочки.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова – 360 р.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Фруктоза або цукровий пісок – 1-2 ст. л.
  • Молоко 1,5 % ‑ 290 мл
  • Сіль – 6 р.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Рисова мука повинна бути хорошої якості, однорідна і розсипчаста. Таку борошно можна придбати в звичайному супермаркеті. Борошно просіяти в глибоку посуд через дрібне сито, додати до неї розпушувач тіста.
  • Яйця в чаші міксера змішати з сіллю і фруктозою (цукром), з ванільним цукром. Збивати на максимальній швидкості 5 хв., суміш збільшиться в об’ємі і посвітлішає.
  • Молоко трохи нагріти в мікрохвильовій печі, вмішати в яєчну масу.
  • З’єднати всі складові між собою, добре збити за допомогою міксера з насадкою або віночком. Тісто буде досить текучим, але не рідким. Залишити чашу з тестом постояти при кімнатній температурі на 5-10 хв.
  • Розігріти сковороду з антипригарній поверхнею, встановити середній вогонь. Виливати по 2 ст. л. тіста в декількох місцях на сковороду, чекати появи перших пухирців. Як тільки панкейкі зарум’янилися знизу, перевернути і досмажити протягом 20-30 сек. Так використовувати все тісто.
  • Подавати готові панкейкі з ягодами, йогуртом або сметаною. При бажанні можна злегка розігріти духовку і складати туди на деку щойно випечені млинці, щоб вони не охололи, поки не приготується останній панкейк.
  • Приємного апетиту!