Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Повітряні панкейкі на молоці з яблуками
У звичайне тісто можна додати пару тертих яблук, тоді вийдуть пишні, солодкі і злегка вологі панкейкі, чимось нагадують оладки.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Молоко жирне – 390 мл
Борошно пшеничне – 580 р.
Яйця курячі – 3 шт.
Цукор-пісок – 7 ст. л.
Сіль – за смаком.
Розпушувач – 1 пакетик (20 г).
Яблука кислі – 3-4 шт.
Масло вершкове 82,5 % – 35 р.
Кориця – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Яйця збивати з сіллю, цукровим піском і корицею, поки суміш не збільшиться в об’ємі, до м’яких піків.
Влити молоко, підігріте до кімнатної температури. Розмішати до об’єднання.
Борошно просіяти окремо з розпушувачем. Розпушувач на соду не замінювати.
Всипати сухі компоненти в рідку суміш, взяти міксер і збити, щоб прибрати грудочки тіста.
Масло розтопити в каструлі або в мікроволновке, додати в тісто, перемішати.
Яблука почистити від шкірки і насіннєвих коробочок, потерти на крупній тертці і покласти в тісто, перемішати, щоб шматочки яблук розійшлися рівномірно. Яблука краще брати не дуже соковиті, щоб млинці не вийшли клеклыми.
Смажити панкейкі на антипригарній сковороді, поки нижня сторона не зарум’яниться, після чого перевернути і смажити стільки ж.
Все посмажити млинці за такою ж схемою і скласти акуратною стопкою.
Вживати із чаєм, компотом чи какао, змастивши панкейкі медом, мармеладом або джемом.