Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Повітряні панкейкі на молоці з яблуками

У звичайне тісто можна додати пару тертих яблук, тоді вийдуть пишні, солодкі і злегка вологі панкейкі, чимось нагадують оладки.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Молоко жирне – 390 мл
  • Борошно пшеничне – 580 р.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Розпушувач – 1 пакетик (20 г).
  • Яблука кислі – 3-4 шт.
  • Масло вершкове 82,5 % – 35 р.
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Яйця збивати з сіллю, цукровим піском і корицею, поки суміш не збільшиться в об’ємі, до м’яких піків.
  • Влити молоко, підігріте до кімнатної температури. Розмішати до об’єднання.
  • Борошно просіяти окремо з розпушувачем. Розпушувач на соду не замінювати.
  • Всипати сухі компоненти в рідку суміш, взяти міксер і збити, щоб прибрати грудочки тіста.
  • Масло розтопити в каструлі або в мікроволновке, додати в тісто, перемішати.
  • Яблука почистити від шкірки і насіннєвих коробочок, потерти на крупній тертці і покласти в тісто, перемішати, щоб шматочки яблук розійшлися рівномірно. Яблука краще брати не дуже соковиті, щоб млинці не вийшли клеклыми.
  • Смажити панкейкі на антипригарній сковороді, поки нижня сторона не зарум’яниться, після чого перевернути і смажити стільки ж.
  • Все посмажити млинці за такою ж схемою і скласти акуратною стопкою.
  • Вживати із чаєм, компотом чи какао, змастивши панкейкі медом, мармеладом або джемом.
  • Приємного апетиту!