Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Шоколадні панкейкі на молоці з какао

Дуже ніжні пористі шоколадні панкейкі, їх люблять їсти діти, особливо з горіховими пастами, нутеллою або розтопленим шоколадом.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 170 р.
  • Молоко жирне – 210 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Шоколад темний – 30 р.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,75 ч. л.
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 45 р.

Процес приготування:

  • Сухі компоненти перемішати у великій мисці: просіяні какао, борошно вищого сорту і розпушувач.
  • У чаші міксера збити яйця, ванільний цукор, цукор-пісок та сіль. Суміш буде рости в обсязі і світлішати.
  • Влити половину теплого молока в яєчну масу, перемішати. Далі частинами всипати суху суміш, збивати міксером на високій швидкості. Вийде щільне тісто.
  • Інше молоко змішати з шматочками вершкового масла, поставити на плиту і нагрівати до моменту розчинення масла.
  • Влити суміш молока і масла в тісто, збити міксером або віночком, поки не вийде рідке тісто з гарною плинністю.
  • Темний шоколад розтопити в мікрохвильовці в мисочці короткими імпульсами в кілька секунд. Змішати з тестом.
  • Розжарити на середньому вогні антипригарну сковороду, яку нічим не потрібно змащувати. Наливати по 3 ст. л. тіста для отримання млинчика.
  • Коли тісто покриється пухирцями, перевернути панкейк за допомогою дерев’яної лопатки і допекти до готовності близько 30 сек. Так все посмажити млинці.
  • Готові панкейкі скласти стопкою, полити розтопленим молочним шоколадом, згущеним молоком або злегка розтопленої горіховою пастою.
  • Приємного апетиту!