Шоколадні панкейкі на молоці з какао
Дуже ніжні пористі шоколадні панкейкі, їх люблять їсти діти, особливо з горіховими пастами, нутеллою або розтопленим шоколадом.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 170 р.
- Молоко жирне – 210 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Шоколад темний – 30 р.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 0,75 ч. л.
- Цукровий пісок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 45 р.
Процес приготування:
Сухі компоненти перемішати у великій мисці: просіяні какао, борошно вищого сорту і розпушувач.
У чаші міксера збити яйця, ванільний цукор, цукор-пісок та сіль. Суміш буде рости в обсязі і світлішати.
Влити половину теплого молока в яєчну масу, перемішати. Далі частинами всипати суху суміш, збивати міксером на високій швидкості. Вийде щільне тісто.
Інше молоко змішати з шматочками вершкового масла, поставити на плиту і нагрівати до моменту розчинення масла.
Влити суміш молока і масла в тісто, збити міксером або віночком, поки не вийде рідке тісто з гарною плинністю.
Темний шоколад розтопити в мікрохвильовці в мисочці короткими імпульсами в кілька секунд. Змішати з тестом.
Розжарити на середньому вогні антипригарну сковороду, яку нічим не потрібно змащувати. Наливати по 3 ст. л. тіста для отримання млинчика.
Коли тісто покриється пухирцями, перевернути панкейк за допомогою дерев’яної лопатки і допекти до готовності близько 30 сек. Так все посмажити млинці.
Готові панкейкі скласти стопкою, полити розтопленим молочним шоколадом, згущеним молоком або злегка розтопленої горіховою пастою.
Приємного апетиту!
Сторінка:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10