Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт панкейків на кокосовому молоці

Звичайне коров’яче молоко можна замінити кокосовим при випічці панкейків, тоді млинці придбають легкий приємний смак і аромат кокоса. Також це хороший вихід для тих, хто страждає непереносимістю молока та його похідних.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко кокосове – 360 мл
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 220 р.
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.
  • Ванілін або ванільний екстракт – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода, гашене оцтом, ‑ 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Цукор-пісок перемішати з сіллю, корицею і ваніллю, вбити до суміші яйця. Збивати за допомогою міксера близько 8 хв. до освітлення маси.
  • Влити в ту ж миску кокосове молоко, перемішати віночком або збити міксером, щоб рідини з’єдналися.
  • Борошно просіяти окремо для насичення повітрям. Всипати потрошки борошно в тісто, перемішати і збивати міксером (якщо спочатку не перемішати тісто просто віночком, борошно буде розлітатися).
  • Соду погасити в ложці оцтом і додати в тісто, розмішати.
  • Дати заготівлі для панкейків постояти близько 10 хвилин, за цей час треба зайнятися сковородою.
  • На сильному вогні нагріти сковороду, нічим не змазуючи. Вогонь зменшити до середнього і наливати по черпаку тіста в центр сковороди.
  • Коли низ панкейка стане золотистим, а на поверхні підуть бульбашки, перевернути його за допомогою лопатки і допекти близько 30 сек.
  • Всі панкейкі спекти таким же чином і подати до столу з сиропом, готовим топпінгом або сметаною з цукром.
  • Приємного апетиту!