Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт панкейків на кокосовому молоці
Звичайне коров’яче молоко можна замінити кокосовим при випічці панкейків, тоді млинці придбають легкий приємний смак і аромат кокоса. Також це хороший вихід для тих, хто страждає непереносимістю молока та його похідних.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Молоко кокосове – 360 мл
Борошно пшеничне вищого сорту – 220 р.
Яйця курячі великі – 2 шт.
Цукровий пісок – 2 ст. л.
Ванілін або ванільний екстракт – 0,5 ч. л.
Кориця – 0,5 ч. л.
Сіль – за смаком.
Сода, гашене оцтом, ‑ 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Цукор-пісок перемішати з сіллю, корицею і ваніллю, вбити до суміші яйця. Збивати за допомогою міксера близько 8 хв. до освітлення маси.
Влити в ту ж миску кокосове молоко, перемішати віночком або збити міксером, щоб рідини з’єдналися.
Борошно просіяти окремо для насичення повітрям. Всипати потрошки борошно в тісто, перемішати і збивати міксером (якщо спочатку не перемішати тісто просто віночком, борошно буде розлітатися).
Соду погасити в ложці оцтом і додати в тісто, розмішати.
Дати заготівлі для панкейків постояти близько 10 хвилин, за цей час треба зайнятися сковородою.
На сильному вогні нагріти сковороду, нічим не змазуючи. Вогонь зменшити до середнього і наливати по черпаку тіста в центр сковороди.
Коли низ панкейка стане золотистим, а на поверхні підуть бульбашки, перевернути його за допомогою лопатки і допекти близько 30 сек.
Всі панкейкі спекти таким же чином і подати до столу з сиропом, готовим топпінгом або сметаною з цукром.