Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Як спекти смачні панкейкі на кислому молоці?

Розумна господиня завжди знайде застосування скисшему молока, наприклад, на ньому можна спекти чудові пишні панкейкі. У такому разі розпушувач можна не використовувати, а взяти замість цього соду, т. к. в рецепті є кислий компонент, який її погасить.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 410 мл
  • Борошно пшеничне – 440 р.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 5-6 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 2 ч. л. без гірки.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Борошно просіяти в посуд разом з содою. Соду гасити немає потреби, вона повинна вступати в реакцію з кислим молоком.
  • Окремо змішати свіжі яйця і сіль, цукровий пісок. Збивати міксером максимально швидко до отримання пишної маси з бульбашками повітря.
  • Додати до маси на яйцях кисле молоко, злегка підігріте в мікрохвильовці. Розмішати все ложкою до об’єднання компонентів.
  • Додавати по 1 ст. л. борошняної суміші, збивати все міксером, поки не залишиться жодної грудочки в тесті.
  • В самому кінці додати олію і залишити на столі на 10 хв.
  • За цей час розігріти антипригарну сковороду, повністю чисту і суху. Виливати невеликий черпак тесту в центр сковороди і чекати, поки з’являться бульбашки на поверхні в тесті.
  • Перевернути панкейк на зворотну сторону і смажити ще півхвилини. Так спекти всі млинці, скласти їх стопкою.
  • Вживати з гарячими напоями, супроводивши подачу панкейків збитими вершками, кулькою вершкового морозива або шматочками свіжих фруктів.
  • Приємного апетиту!