Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Смачні американські млинці (панкейкі) на молоці з розпушувачем
Повітряними панкейкі виходять за рахунок присутності розпушувача в тесті, адже це єдиний інгредієнт, який допомагає наситити випічку бульбашками повітря і зробити її пористої.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 310 р.
Молоко 2,5 % ‑ 400 мл
Яйця курячі – 2 шт.
Цукровий пісок – 4 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Розпушувач тіста – 1,5 ч. л. з гіркою.
Процес приготування:
Яйця вбити в глибоку миску, до них додати цукровий пісок. Збити масу міксером або віночком до збільшення в об’ємі в 1,5 рази.
Молоко злегка нагріти, щоб воно було трохи теплим, влити в яєчну масу. Додати сіль і знову все ретельно збити.
Борошно і розпушувач кілька разів просіяти в окрему ємність, щоб наситити киснем.
Невеликими порціями всипати суміш із сухих інгредієнтів у рідку масу, збивати міксером до повного об’єднання. Вийде рідке тісто шовковистою текстурою.
Суху, нічим не змащену сковороду розігріти на середньому вогні. Виливати на гарячу поверхню сковороди невеликий черпак тесту. Якщо сковорода велика і місце дозволяє, можна піч відразу кілька панкейків, наливати тісто, відступаючи кілька сантиметрів один від одного.
Коли на поверхні млинця з’являться перші бульбашки, акуратним рухом підчепити його і перевернути на зворотний бік. Піч на іншій стороні трохи менше 1 хв.
Всі панкейкі випекти аналогічним способом і скласти на блюді або чистою обробній дошці в кілька чарок.
Подавати до кави, чаю, какао або молока, присмачивши млинці солодким готовим сиропом або рідким медом.