Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Смачні американські млинці (панкейкі) на молоці з розпушувачем

Повітряними панкейкі виходять за рахунок присутності розпушувача в тесті, адже це єдиний інгредієнт, який допомагає наситити випічку бульбашками повітря і зробити її пористої.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 310 р.
  • Молоко 2,5 % ‑ 400 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л. з гіркою.

Процес приготування:

  • Яйця вбити в глибоку миску, до них додати цукровий пісок. Збити масу міксером або віночком до збільшення в об’ємі в 1,5 рази.
  • Молоко злегка нагріти, щоб воно було трохи теплим, влити в яєчну масу. Додати сіль і знову все ретельно збити.
  • Борошно і розпушувач кілька разів просіяти в окрему ємність, щоб наситити киснем.
  • Невеликими порціями всипати суміш із сухих інгредієнтів у рідку масу, збивати міксером до повного об’єднання. Вийде рідке тісто шовковистою текстурою.
  • Суху, нічим не змащену сковороду розігріти на середньому вогні. Виливати на гарячу поверхню сковороди невеликий черпак тесту. Якщо сковорода велика і місце дозволяє, можна піч відразу кілька панкейків, наливати тісто, відступаючи кілька сантиметрів один від одного.
  • Коли на поверхні млинця з’являться перші бульбашки, акуратним рухом підчепити його і перевернути на зворотний бік. Піч на іншій стороні трохи менше 1 хв.
  • Всі панкейкі випекти аналогічним способом і скласти на блюді або чистою обробній дошці в кілька чарок.
  • Подавати до кави, чаю, какао або молока, присмачивши млинці солодким готовим сиропом або рідким медом.
  • Приємного апетиту!