Овочеве рагу з кабачками і картоплею – 10 рецептів приготування з фото покроково
Покроковий рецепт приготування рагу з кабачками, картоплею і баклажанами
Рагу з кабачками і баклажанами називають «рататуй». Це блюдо французького походження, тому в рецепті обов’язково використовуємо прованські трави. Готувати і їсти таке блюдо, одне задоволення. Терміново приступайте!
Інгредієнти:
Баклажани – 400 гр.
Кабачки – 400 гр.
Картопля – 400 гр.
Оливкова олія – 20 мл
Помідори – 400 гр.
Прованські трави, сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Для початку всі овочі помиємо і при необхідності очистимо. Після цього нарізаємо кружечками по 0,5 див.
Баклажани потрібно замочити в холодній підсоленій воді на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Після – помити і просушити.
Беремо форму для запікання. Краще взяти круглу. Змащуємо її за допомогою силіконової пензлика оливковою олією по дну і стінкам.
Викладаємо по спіралі наші овочі, постійно чергуючи їх. Зручно починати зі стінок форми і далі йти по колу.
Скроплюємо маслом, майбутнє рагу, посипаємо травами, сіллю і перцем за смаком.
В заздалегідь розігріту духовку відправляємо наші овочі запікатися на 50 хвилин при температурі 200 градусів.
Готову страву можна подавати порційно, попередньо посипавши тертим сиром.