Оселедець під шубою з яйцем – 9 покрокових рецептів з фото

Листкова оселедець під шубою з сьомгою і червоною ікрою

Мабуть, це самий незвичайний і самий смачний варіант приготування оселедця під шубою. Ваші гості гарантовано залишаться в захваті і напевно попросять у вас рецепт цього чудового салату!

Інгредієнти:

  • Слабосолона сьомга – 180-200 р.
  • Оселедець (філе) – 1 шт.
  • Майонез – 1 пачка.
  • Буряк – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Ікра червона – 40 р.
  • Морква – 2 шт.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Перш ніж приступати до готування салату, потрібно відварити всі овочі. Буряк, картоплю і моркву добре промийте під проточною водою. Картоплю і моркву відваріть окремо від буряків до м’якості (хвилин 30-40), буряк буде варитися набагато довше – 1,5 години, а то і 2. Після того, як овочі будуть готові, обережно злити з них воду і дайте буряку, моркви і картоплі охолонути.
  • Також потрібно відварити курячі яйця в киплячій воді протягом 10 хвилин, щоб в процесі чищення шкаралупа легше счищалась з яєць, після варіння опустити їх у холодну воду на 5-10 хвилин, очищені яйця натріть на крупній тертці.
  • Філе оселедця огляньте на наявність кісток, і приберіть їх, якщо помітите. Наріжте рибу на невеликі шматочки.
  • Картоплю і моркву очистіть, а потім натріть окремо на крупній тертці.
  • Точно так само поступите і з буряком: очистіть його від шкірки, а потім натріть на крупній тертці.
  • З філе сьомги видаліть кісточки і наріжте рибу дрібним кубиком.
  • Тепер можна приступати безпосередньо до збору салату. Отже, візьміть тарілку або салатницю, в якій ви плануєте подавати оселедець під шубою. Спочатку потрібно викласти шар картоплі, натертого на крупній тертці. Можна додати трохи солі, а потім обов’язково полити картоплю тонкою сіточкою з майонезу.
  • Другим шаром повинна слідувати оселедець, змішана з сьомгою. Поверх риби третім шаром йде морква, натерта на крупній тертці. Полийте третій шар сіткою з майонезу.
  • На моркву викласти натерті яйця, а на них – буряки. Змастіть буряковий шар майонезом і рівномірно розподіліть його по всій поверхні салату.
  • Готовий салат потрібно прикрасити ікрою і декількома гілочками свіжої зелені петрушки або кропу, а потім поставити в холодильник для просочення (години на 4).

Приємного апетиту!