Оселедець під шубою в лаваші на святковий стіл
Спробуйте приготувати знаменитий салат, але трохи змінити його подачу. Оселедець під шубою можна падати в рулеті з лаваша розрізаного на порційні шматочки. Крім того, що така подача виглядає дуже оригінально, це ще і дуже зручно, тому що кожен може взяти собі на пробу невеликий шматочок. Така подача салату чудово підійде не тільки для домашнього застілля, але і для фуршету.
Інгредієнти:
- Оселедець – 1 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Лаваш – 1 упаковка.
- Майонез – за смаком.
- Морква – 2 шт.
- Яйця курячі – 4-5 шт.
- Свіжа зелень петрушки або кропу – 10 р.
Процес приготування:
- Буряк вимийте так, щоб змилася вся земля і бруд. Покладіть буряк в каструлю з холодною водою і відваріть до м’якості. В залежності від розмірів овоча у вас на це піде до 1 до 2,5 годин. Не забувайте перевіряти рівень води, при варінні буряків вона часто википає. Готову буряк очистіть і натріть на крупній тертці.
- В окремій каструлі відваріть до готовності вимиту картоплю і моркву. Остудіть, очистіть від шкірки і також натріть на крупній тертці.
- Яйця зваріть круто (потрібно варити 10 хвилин в киплячій воді, а потім потримайте 5-10 хвилин в дуже холодній воді – так буде легше зняти шкаралупу). Натріть курячі яйця за допомогою дрібної терки.
- Оселедець очистити від кісток і наріжте на дрібні шматочки. Для прискорення процесу, краще використовувати філе оселедця.
- Пора приступати до процесу складання оселедця під шубою в лаваші. Для цього візьміть шматок фольги і викладіть на нього аркуш лаваша. Як слід, промажте його майонезом (тонким шаром).
- Першим шаром потрібно викласти натерту варену буряк. Зверху промажте тонким шаром майонезу.
- Другим шаром викладіть тертий картопля. Потім знову шар майонезу.
- Далі йде шар тертої моркви, политої майонезом.
- Потім шар тертих яєць і сіточка з майонезу.
- Останнім шаром викладіть дрібно нарізані шматочки оселедця.
- Тепер потрібно акуратно згорнути лаваш рулетом (допомагайте собі фольгою). Готову оселедець під шубою в лаваші перекладіть в холодильник години на 3-4, щоб лаваш як слід, просочився і не був сухим. Перед подачею розріжте закуску на досить тонкі скибочки, які при бажанні можна присипати дрібно посіченою зеленню кропу або петрушки.
Приємного вам апетиту!