Оселедець під шубою з додаванням яблука
Не зовсім звичайний варіант всім відомого салату. Яблуко надає йому свіжість і легкість, чудово поєднуючись з іншими інгредієнтами. Спробуйте приготувати це дуже смачне і незвичайне блюдо, урізноманітнивши їм святковий стіл.
Інгредієнти:
- Оселедець (філе) – 0,3 кг
- Яблука – 0,3 кг
- Буряк – 0,3 кг
- Майонез низькокалорійний – 1 упаковка.
- Картопля – 0,3 кг
- Ріпчаста цибуля – 1 головка середнього розміру.
- Морква – 2 шт.
Процес приготування:
- Буряк добре промити від залишків землі і покладіть в каструлю. Залийте її достатньою кількістю води і відваріть до готовності. Не забувайте, що буряк вариться досить довго (до 2-3 годин в залежності від розміру), враховуйте це до початку приготування салату. Готовність буряків перевіряйте виделкою: якщо вона з легкістю проколює овоч, то можна знімати каструлю з вогню. Злийте з каструлі воду і дайте буряках охолонути.
- Картоплю і моркву дуже ретельно промийте під проточною водою, а потім відваріть до м’якості. З цими овочами слід бути обережними, вони варяться набагато швидше буряків і можуть просто розвалитися, якщо їх перетравити. Коли і морква, і картопля зваряться, злити воду і перекладіть їх на тарілку для подальшого охолодження.
- Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте досить дрібними кубиками. Щоб цибуля в салаті не гірчив, буде краще, якщо ви заллєте його хвилин на 10 окропом. Після такого пропарювання, овоч придбає ніжний смак без єдиного натяку на гіркоту. Ретельно злийте воду і відіжміть цибулю.
- Оселедець потрібно нарізати на маленькі шматочки, паралельно дістаючи кісточки (якщо вони є).
- Остиглі овочі (буряк, моркву і картоплю) очистіть і натріть окремо на середній тертці.
- Яблука вимийте, очистіть від шкірки (зрізати її потрібно дуже тонким шаром, краще скористатися спеціальною овочечисткою). Видаліть насіння і яблука натріть на середній терці.
- Все готово, пора починати збирати салат по верствам. Спочатку на тарілку довгастої форми потрібно викласти шар тертої картоплі. Полийте його шаром майонезу (можна зробити сіточку, а можна акуратно розмазати). Далі йде шар дрібно нарізаної оселедця, политої майонезом. Після риби викладаємо шар цибулі з сіточкою з майонезу. П’ятим шаром йде терта морква, яку зверху також потрібно покрити шаром майонезу. Шостий шар – терті яблука і сітка майонезу. Буряк викладається самим останнім шаром, повністю покриваючи всі попередні шари. Верх салату можна прикрасити майонезній сіткою і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!