Оселедець під шубою з яйцем – 9 покрокових рецептів з фото

Дуже смачний рецепт з додаванням желатину

Оселедець під шубою люблять практично всі без винятку. Пропонуємо вашій увазі трохи незвичайний рецепт, який дозволить зробити так, щоб салат на тарілці не розвалювався. Секрет криється під входить до його складу желатині. Цікаво? Тоді приступимо до приготування.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 0,4 кг
  • Буряк – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Яйця курячі – 5-6 шт.
  • Желатин – 15 р.
  • Майонез – ½ пачки.
  • Вода – 100 мл
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.

Процес приготування:

  • Буряк, моркву і картоплю ретельно промийте в проточній воді. Для приготування цього варіанту ми будемо овочі не відварювати, а запікати в духовці. Тому заздалегідь включіть її на 200ºС. Вимиті овочі підсушіть з допомогою паперового рушника і оберніть фольгою. Покладіть овочі на деко і відправте в добре прогріту духовку хвилин на 45 (готовність овочів перевірте за допомогою ножа або виделки: якщо овочі добре протыкаются, можна їх діставати з духовки).
  • Поки запікаються овочі, ви можете, щоб не витрачати дарма час, відварити 5 яєць круто. Коли яйця будуть готові, опустіть їх в холодну воду. Цей нехитрий трюк допоможе вам під час чищення яєць: шкаралупа буде без проблем відділятися. Яйця натріть на дрібній тертці.
  • В половині склянки води розчиніть 15 грам желатину і залиште для набухання (приблизно 25-30 хвилин) коли желатин як слід, розбухне, його потрібно буде розпустити на водяній бані. Потім додайте в ємність з желатином половину упаковки майонезу і ретельно перемішайте до повного перемішування інгредієнтів.
  • До цього часу запечені овочі повинні встигнути охолонути, тому очистіть буряк, моркву і картоплю від шкірки. Кожен вид овочів натріть на крупній тертці в окремі ємності. У тарілку з буряком додайте 1-2 столові ложки суміші майонезу і желатину і гарненько перемішайте.
  • Ємність прямокутної форми застелити харчовою плівкою. Буряк викладіть у форму, рівномірно розподіляючи по дну і стінкам.
  • Оселедець огляньте на предмет наявності дрібних кісточок і дрібно-дрібно наріжте. Додайте кілька ложок майонезного соусу.
  • Викладіть на буряки шар тертої моркви, змішаною з майонезом, потім шар тертого яйця і дрібно порізану цибулю.
  • На цибулю потрібно викласти шар оселедця, а на нього – тертий картопля з майонезом.
  • Якщо у вас залишилися інгредієнти, повторіть шари в будь-якому порядку з однією умовою, щоб останнім шаром виявився картопля з майонезом.
  • Акуратно накрийте салат краями плівки і дайте йому настоятися в холоді не менше 4-6 годин. Перед подачею на стіл акуратно дістаньте салат з форми і переверніть буряковим шаром вгору. Прикрасьте салат по вашому розсуду, наріжте на порційні шматки і подавайте до столу.

Приємного апетиту вам і вашим гостям!