Оселедець під шубою з яйцем – 9 покрокових рецептів з фото

Простий і смачний рецепт ледачою оселедця під шубою з яйцем

Часто буває так, що в холодильнику залишається відварена буряк і господині ламають голову, що б з неї приготувати. Спробуйте приготувати «ліниву» оселедець під шубою. Така швидка і смачна закуска як не можна, до речі, доведеться до вечері або сімейного обіду.

Інгредієнти:

  • Оселедець (філе) – 1 шт.
  • Буряк – 1-2 шт.
  • Майонез – 1-2 ст. л.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Гілочки петрушки або кропу – кілька штук для прикраси.

Процес приготування:

  • Якщо у вас вже підготовлені всі інгредієнти, то приготування ледачою оселедця під шубою займе у вас не більше 10 хвилин. В іншому випадку її приготування займе трохи більше часу.
  • Першим ділом потрібно відварити буряк (найкраще це зробити заздалегідь, бажано ще з вечора). Промийте її під проточною водою і покладіть в невелику каструлю. Залийте буряк достатньою кількістю води, щоб вона покривала овоч приблизно на 2-3 пальця. Доведіть воду в каструлі до кипіння, а потім зробіть вогонь менше. Буряк варять при помірному кипінні до м’якості (приблизно 1-1,5 години). Коли овоч буде легко протыкаться виделкою, значить він готовий. Слідкуйте, щоб вода не википала, інакше буряк провариться нерівномірно. Після варіння дістаньте готовий овоч на тарілку і остудіть.
  • Яйця відваріть в киплячій воді до готовності. Варити потрібно не менше 10 хвилин, щоб білок і жовток встигли, як слід проваритися. Після варіння обов’язково опустіть зварені круто яйця в холодну воду, це допоможе легко яйця очистити від шкаралупи (красиві і гладкі яйця – основа нашої закуски).
  • Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Часник пропустіть через прес, а цибулю дрібно наріжте. Щоб салат не гірчив, потрібно потримати шматочки нарізаного лука в мисці з окропом близько 10 хвилин. Злийте воду і відіжміть цибулю.
  • Остиглу буряк очистіть від шкірки і натріть на середній терці. Змішайте терту буряк з цибулею і часником. Додайте до отриманої маси кілька столових ложі майонезу і перемішайте.
  • Оселедець наріжте на тонкі пластинки, уважно перевіривши на предмет наявності кісток.
  • Яйця очистіть і розріжте на 2 частини. Викладіть половинки яєць зрізом вгору (низ можна трохи підрізати, щоб наші «тарталетки» були більш стійкими), а зверху викладіть бурякову начинку. Поверх начинки покладіть по 1-2 шматочки риби.
  • Зелень промийте і обсушіть. Прикрасьте кожну порцію ледачою оселедця під шубою свіжою зеленню. Поставте закуску на деякий час в холодильник, а потім подайте до столу.

Приємного вам апетиту!