Оселедець під шубою з яйцем – 9 покрокових рецептів з фото

Святкова оселедець під шубою з яйцем в тарталетках

Дуже цікавий і незвичайний варіант подачі оселедця під шубою. Ніжні картопляні кошики чудово поєднуються з буряково-рибною начинкою. Такий салат буде чудово виглядати на будь-якому святковому столі.

Інгредієнти:

Для тарталеток:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт. невеликого розміру.
  • Олія соняшникова – половина ч. л.
  • Пшеничне борошно – 120 р.
  • Сіль – 1-2 щіпки.

Для начинки:

  • Буряк – 2 шт.
  • Оселедець – 0,2 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Петрушка свіжа – для прикраси.

Процес приготування:

  • З вечора відваріть 2 добре вимиті буряків в достатній кількості води. Остудіть і приберіть в холодильник.
  • Картоплю і моркву прямо в шкірці промийте в холодній воді і відварити до м’якості. Воду злийте, а варені овочі акуратно почистіть і натріть на крупній тертці з різних тарілках.
  • У невелику миску просійте 120 грам борошна (можливо, її потрібно трохи більше), додайте терту картоплю і трохи солі за смаком. Вбийте туди ж одне куряче яйце (попередньо збите виделкою протягом 1 хвилини) і ретельно все перемішайте. У вас повинно вийти приємне тісто. Скачайте його в кулю, обернути харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Духовку нагріти до 220 градусів.
  • Формочки для випічки тарталеток змастіть маслом і рівномірно розподіліть по ним охолоджене картопляне тісто. Надішліть тарталетки в духовку хвилин на 20, поки вони не стануть приємного золотистого кольору.
  • Оскільки наш салат буде подаватися в невеликих тарталетках, то нарізати і натирати їх потрібно як можна дрібніше.
  • Варений буряк дістаньте з холодильника і очистіть. Натріть на дрібній тертці.
  • Оселедець перевірте на наявність кісток, а потім наріжте максимально дрібно.
  • Яйце відварити круто і натріть на дрібній тертці.
  • Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте максимально дрібним кубиком.
  • На остиглі тарталетки покладіть шар дрібно нарізаної оселедця. Потім – шар подрібненого лука. Змастіть невеликою кількістю майонезу. Зверху посипте тертим яйцем. Останнім шаром йде натерта на дрібній тертці буряк. Її потрібно викласти у формі конуса, утворюючи своєрідну бурякову гірку. Прикрасьте тарталетки малюнком з майонезу і вимитими гілочками свіжої петрушки. Готовий салат в тарталетках потримайте в холоді кілька годин, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!