Святкова оселедець під шубою з яйцем в тарталетках
Дуже цікавий і незвичайний варіант подачі оселедця під шубою. Ніжні картопляні кошики чудово поєднуються з буряково-рибною начинкою. Такий салат буде чудово виглядати на будь-якому святковому столі.
Інгредієнти:
Для тарталеток:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт. невеликого розміру.
- Олія соняшникова – половина ч. л.
- Пшеничне борошно – 120 р.
- Сіль – 1-2 щіпки.
Для начинки:
- Буряк – 2 шт.
- Оселедець – 0,2 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Моркву і цибулю – по 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Петрушка свіжа – для прикраси.
Процес приготування:
- З вечора відваріть 2 добре вимиті буряків в достатній кількості води. Остудіть і приберіть в холодильник.
- Картоплю і моркву прямо в шкірці промийте в холодній воді і відварити до м’якості. Воду злийте, а варені овочі акуратно почистіть і натріть на крупній тертці з різних тарілках.
- У невелику миску просійте 120 грам борошна (можливо, її потрібно трохи більше), додайте терту картоплю і трохи солі за смаком. Вбийте туди ж одне куряче яйце (попередньо збите виделкою протягом 1 хвилини) і ретельно все перемішайте. У вас повинно вийти приємне тісто. Скачайте його в кулю, обернути харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин.
- Духовку нагріти до 220 градусів.
- Формочки для випічки тарталеток змастіть маслом і рівномірно розподіліть по ним охолоджене картопляне тісто. Надішліть тарталетки в духовку хвилин на 20, поки вони не стануть приємного золотистого кольору.
- Оскільки наш салат буде подаватися в невеликих тарталетках, то нарізати і натирати їх потрібно як можна дрібніше.
- Варений буряк дістаньте з холодильника і очистіть. Натріть на дрібній тертці.
- Оселедець перевірте на наявність кісток, а потім наріжте максимально дрібно.
- Яйце відварити круто і натріть на дрібній тертці.
- Ріпчасту цибулю почистіть і наріжте максимально дрібним кубиком.
- На остиглі тарталетки покладіть шар дрібно нарізаної оселедця. Потім – шар подрібненого лука. Змастіть невеликою кількістю майонезу. Зверху посипте тертим яйцем. Останнім шаром йде натерта на дрібній тертці буряк. Її потрібно викласти у формі конуса, утворюючи своєрідну бурякову гірку. Прикрасьте тарталетки малюнком з майонезу і вимитими гілочками свіжої петрушки. Готовий салат в тарталетках потримайте в холоді кілька годин, а потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!