Оселедець під шубою з яйцем – 9 покрокових рецептів з фото

Як приготувати оселедець під шубою рулетом?

Оселедець під шубою у вигляді рулету – це дуже оригінальний і цікавий варіант подачі всіма улюбленого салату. Рулет з «шуби» нітрохи не гірше за свого побратима з салатника. Спробуйте і переконайтеся самі!

Інгредієнти:

  • Оселедець (філе) – 250 р.
  • Буряк – 4 шт.
  • Сіль і майонез – за смаком.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Яйця – 2-3 шт.

Процес приготування:

  • Починати підготовку салату краще за добу до свята. Спочатку добре промийте та відваріть 4 буряків (на це у вас піде близько 2-3 годин, все буде залежати від розміру овоча).
  • Картоплю і моркву також відваріть до м’якості. Тепер приберіть всі овочі в холодильник на кілька годин (завдяки цій процедурі овочі не будуть злипатися після того, як ви їх натрете).
  • Яйця зваріть круто (10 хвилин в киплячій воді), а потім охолодіть в каструлі з холодною водою протягом 5-10 хвилин. Очистіть яйця від шкаралупи і натріть на крупній тертці.
  • Картоплю, моркву і буряк почистіть, а потім дрібно натріть (кожен овоч в окрему тарілку).
  • Буряк очистіть від шкірки і також натріть на крупній тертці.
  • Огляньте філе оселедця на наявність кісток, і, якщо вони є, приберіть. Наріжте рибу на маленькі шматочки, товщиною не більше 0,5 міліметрів.
  • Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно нарубаєте (кубиком). З’єднайте нарізану цибулю і шматочки оселедця, перемішайте. Якщо ви хочете зробити смак цибулі менш вираженим, то перед тим, як сполучати його з оселедцем, залийте шматочки цибулі на 5-10 хвилин окропом. Потім злийте воду, відіжміть і додайте до риби.
  • На столі розстеліть харчову плівку такого розміру, якого розміру ви плануєте рулет. Спочатку викладіть шар натертої на крупній тертці буряків. Можете трохи присолити і притиснути буряк руками, щоб надалі рулет краще зберігав свою форму.
  • Слідом викладіть шар тертої моркви. Зверніть увагу, що цей шар повинен бути вже попереднього приблизно на 2-3 см з кожної сторони. Полийте сіточкою з майонезу.
  • Третім шаром викладіть терту картоплю. Цей шар також має бути вже шару з морквою на 2-3 сантиметри. Зверху покрийте його шаром майонезу.
  • Поверх картоплі викладіть терті яйця, відступаючи від попереднього шару по 2-3 сантиметри. Покрийте яйця сіточкою з майонезу.
  • Останнім шаром, прямо посередині рулету, йде оселедець з цибулею.
  • Настає найвідповідальніший момент – скручування рулету. Акуратно, допомагаючи собі харчовою плівкою, почніть загортати один кінець салату. Поступово, притискаючи шар за шаром, скрутіть весь салат в рулет. Укутайте його в харчову плівку і покладіть на 3-4 години в холодильник. За цей час салат встигне просочитися, а шари – склеиться меду собою.
  • Перед тим, як подавати салат на стіл, акуратно дістаньте його з плівки, полийте невеликою кількістю майонезу, прикрасьте свіжою зеленню, і наріжте на порційні шматочки.

Приємного вам апетиту!