Оселедець під шубою з яйцем – 9 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування класичної оселедця під шубою

Пропонуємо вам рецепт самого популярного варіанти приготування салату з оселедця під шубою. У радянський час саме він найчастіше з’являвся на святкових столах, тому його прийнято вважати класичним варіантом приготування.

Кількість порцій: 2

Час приготування: 50 хвилин

Інгредієнти

  • Оселедець 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 1 пачка
  • Петрушка ½ невеликого пучка
  • Кріп ½ невеликого пучка
  • Буряк ½ кг

Процес приготування:

  • Оскільки салат готується з варених овочів, то насамперед потрібно підготувати їх. Отже, ретельно промийте під проточною водою картоплю і моркву. Покладіть їх у каструлю і налийте туди достатню кількість води. Коли овочі закиплять, зменшіть вогонь і варіть їх до тих пір, поки вони не стануть легко проколюватися виделкою (але будьте акуратні, овочі дуже легко переварити, і вони почнуть розвалюватися). Після того, як овочі будуть готові, потрібно перекласти їх на широку тарілку для охолодження.
  • Буряк промийте в достатній кількості води, щоб змилася вся земля. Покладіть буряк в каструлю і залийте водою, після того, як вода закипить, проваріть буряк приблизно протягом 1-2 годин до м’якості (слідкуйте, щоб вода не википала). Готову буряк покладіть на тарілку і дайте повністю охолонути.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під краном і наріжте дрібним кубиком. Перекладіть нарізану цибулю в миску і додайте склянку окропу. Нехай цибулю запарюється близько 10 хвилин (цей прийом допоможе прибрати зайву гіркоту з лука). Злийте воду.
  • Настала черга оселедця. Спочатку її потрібно оглянути на наявність дрібних кісточок і, якщо вони є, витягти їх. Потім наріжте оселедець на неширокі смужки, а смужки на кубики невеликого розміру.
  • З остиглої буряків зніміть шкірку, а саму буряк натріть на середній або дрібній тертці.
  • Моркву також потрібно очистити від вареної шкірки і натерти на середній або на дрібній тертці.
  • Картоплю очищаємо і натираємо на крупній тертці, як ми це зробили з морквою і буряком.
  • Ну, ось і все, самий трудомісткий процес позаду. Тепер залишилося тільки зібрати наш чудовий салат. Оселедець під шубою збирається з 5 шарів. Першим шаром йде терта картопля. Викладіть її на блюдо довгастої форми, розрівняйте і зверху зробіть густу сіточку з майонезу.
  • Другим шаром потрібно викласти шматочки оселедця. Знову розрівняйте і полийте зверху майонезом.
  • Поверх оселедця викладається пропарений лук, з якого потрібно дуже добре злити воду, щоб вона не зіпсувала консистенцію салату. Зверху знову покриваємо всі сіточкою з майонезу.
  • Четвертим шаром йде яскрава і солодка морква, яку так само, як і всі попередні інгредієнти, потрібно змастити шаром майонезу.
  • І нарешті, останній, п’ятий шар – терта варена буряк. Ретельно розкладіть її, щоб ніде не визирали попередні шари. Зверху можна намалювати різні фігурки тонким шаром майонезу або просто розмазати майонез (через деякий час він придбає красивий рожевий колір, забарвлення соком буряка). Зелень промийте і трохи обсушити. Розкладіть гілочки кропу або петрушки навколо салату, формуючи своєрідну «спідничку». Поставте на кілька годин у холодильник, щоб шари як слід, просочилися.

Приємного апетиту!