Простий рецепт оселедця під шубою з яйцем і сиром
Цей варіант приготування оселедця під шубою обов’язково сподобається любителям цього салату. І нехай у ньому відсутні деякі звичні інгредієнти, на смакових якостях це ніяк не позначається. Салат нітрохи не програє оригіналу, а може навіть і виграє.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт. середнього розміру.
- Оселедець (філе) – 200 р.
- Сир – 120 р.
- Картопля – 2 шт.
- Сметана – 110 р.
- Майонез – 110 р.
Процес приготування:
- Самий довгий процес приготування цього салату – процес варіння буряків. Тому, найпростіше відварити її напередодні. Буряк ретельно промийте, щоб видалити всю землю. Промиту буряк покладіть в невелику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Коли вода в каструлі закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть коренеплід при ледве помітному кипінні близько 1,5-2 годин (час варіння залежить від розміру буряків). Готовність буряків перевіряйте виделкою: якщо вона легко входить у буряк, значить все готово і можна вимикати вогонь. Варений буряк потім остудіть і очистіть від шкірки.
- Також, крім буряків потрібно відварити картоплю. Чистити його не потрібно, відварювати будемо прямо з шкіркою. Добре промийте картоплю відваріть в киплячій воді до м’якості (намагайтеся не переварити картоплю, інакше вона буде розвалюватися). Остудіть і очистіть від шкірки.
- Оселедець потрібно перевірити на наявність кісток, видалити їх, якщо вони є, і нарізати філе на шматочки невеликого розміру.
- Сир потрібно подрібнити з допомогою великої терки.
- Очищену від шкірки картоплю нарізати на невеликі кубики, за розміром рівні кубиках оселедця.
- Очищену буряк натріть за допомогою великої терки.
- У невеликій мисці змішайте 110 грам сметани і стільки ж майонезу. Добре перемішайте. Отриманим соусом потрібно буде кожен шар промащувати нашого салату.
- Пора приступати до викладання інгредієнти шарами в салатник. Отже, першим шаром в цьому варіанті салату йде дрібно нарізана оселедець. Зверху промажте перший шар сметанно-майонезним соусом.
- Другим шаром викладіть шматочки картоплі, які також потрібно змастити соусом.
- Третім шаром йде сир, покритий зверху сіточкою з сметанно-майонезного соусу.
- Четвертим, останнім шаром викладіть натерту на крупній тертці буряк.
- Верх салату прикрасьте сіткою з соусу і декількома гілочками свіжої петрушки або кропу. Поставте оселедець під шубою в холодильник для просочення години на 3-4, а потім подавайте до столу.
Приємного вам апетиту!