Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Як заготовити на зиму огірки по-корейськи з цибулею?
У цьому рецепті до стандартного набору компонентів для огірків по-корейськи додаються цибулю, кунжут і соєвий соус. Закуска виходить пікантною, гоструватої і добре підходить до запеченої риби або м’яса.
Інгредієнти:
Огірки – 1,5 кг.
Часник – ½ головки.
Гострий перець – 1 стручок.
Цибуля – 3 шт.
Соєвий соус – 50 р.
Оцет 9% — 6 ст. л.
Рослинна олія – 6 ст. л.
Кунжут – 2 ст. л.
Паприка – 1,5 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Коріандр мелений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приготувати огіркову нарізку, розбивши огірки на бруски приблизно за 3-4 см в довжину і близько 1 см в ширину. Змішати їх з парою дрібок солі, а через годину злити з овочів виділився сік.
Кільцями чи дрібними кубиками нарізати стручок гострого перцю і з’єднати з огірковим брусками.
Цибулю розрізати на кільця чи півкільця і теж відправити до основного продукту.
Кунжутне насіння висипати на розігріту суху сковороду і обсмажити кілька хвилин, щоб зазолотились. Коли охолонуть, всипати до огірків.
Часник, перетворивши в кашку, додати в загальну масу.
Паприку і коріандр, сіль і цукор всипати в огіркову нарізку і все змішати разом. Потім влити соєвий соус і знову розмішати.
Рослинна олія розігріти в сковороді до закипання, вимкнути вогонь і злити гаряче масло прямо в овочеву заготовку. Завдяки цій маніпуляції, овочі перед стерилізацією не потрібно маринувати протягом кількох годин.
Розкласти В стерильні банки добре перемішану огіркову масу, накрити бляшаними, заздалегідь прокип’яченими кришками.
У широку посудину виставити банки, влити потрібну кількість води і поставити на плиту. Закипання води в ємності буде стартом для відліку 15-хвилинної стерилізації на середньому вогні. Закатані банки повинні охолонути до кімнатної температури, і їх можна переміщати в комору або льох.