Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково

Заготівля з переросли огірків по-корейськи в банках на зиму

Перерослі огірки – відповідна основа для салату по-корейськи. Овочі ріжуться на частини, тому їх вихідний розмір і стан не настільки важливі. У салат по цьому рецепту, додають свіжі базилік і кріп.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2,5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Приправа для гострої моркви – 2 ст. л.
  • Оцет 6% — 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кріп і базилік – по 1 пучку.
  • Гіркий перець – 1 стручок.

Процес приготування:

  • У холодній воді огірки замочити на 1-2 години. Після вимити і відрізати хвостики, видалити пошкоджені ділянки, можна позбутися і від шкірки, якщо вона груба і пошкоджена.
  • Огірки подрібнити, як вам зручно. Можна порізати кружальцями, полукружками, брусками, кубиками, соломкою – все залежить від вашої фантазії.
  • Часник видавити до огірків, туди ж всипати порізану дрібно гіркий перець. Його додають за бажанням, якщо потрібно надати закуски додаткової гостроти.
  • Приправу для корейської моркви всипати до огірків. Замість готової суміші можна використовувати комбінацію з гострого меленого перцю, паприки і коріандру.
  • Кріп і базилік вимити і нарубати ножем. У відсутність свіжої зелені підійде і сушена зелень. Її потрібно також змішати з огірками.
  • Після додавання до овочів солі і цукру, оцту і рослинної олії їх потрібно залишити для маринування на 2-3 години. На цей час слід прикрити заготівлю кришкою, рушником або серветкою.
  • У банки, висохлі після процесу стерилізації, розфасувати салат, рівними порціями влити одержаний сік. Накрити банки кришками і стерилізувати заготівлю 15 хвилин після закипання води. Закочені і охолоджені банки поставити на зберігання. Ця закуска виходить такий же хрусткою, як з молодих огірків, і підійде до будь-якого гарніру.
  • Приємного апетиту!