Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково

Закуска з огірків по-корейськи з морквою, нарізаних соломкою

У цьому рецепті головне – дотримуватися правила нарізки овочів. Зробити це можна тільки за допомогою ножа – ніяких перемовин. Салат виходить дуже апетитним і на смак, і на вигляд, і подавати його можна як самостійну закуску.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг.
  • Морква – 750 р.
  • Часник – 1-2 головки.
  • Рослинне масло і оцет 9% — за ¾ ст.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 25 р.

Процес приготування:

  • Взяти міцний гострий ніж і очищену моркву нарізати соломкою. Смужки моркви повинні бути довгі, не варто розрізати овочі поперек.
  • Огірки, міцні і щільні, спочатку розрізати поздовжніми пластинами товщиною приблизно 0,5 см, а після – смужками, теж довгими, як і моркву.
  • Приправою для моркви посипати змішані в одному посуді овочі, додати цукор і сіль. Часникові часточки перетворити в кашку з допомогою чесночницы і змішати з овочами. Розігріте рослинне масло вилити на овочеву суміш, слідом за ним влити оцет. Грунтовно перемішати інгредієнти і маринувати протягом двох годин при кімнатній температурі.
  • Банки потрібного вам обсягу (від 0,5 л до 1 л) наповнити сумішшю овочів і влити утворився при маринуванні сік. Тонкі довгі смужки овочів, лягаючи в тару, утворюють красиві двоколірні хвилі, і салат виглядає дуже святково.
  • Прикрити банки прокип’яченими кришками і поставити в ємність з водою стерилізуватися. 15 хвилин після закипання потримати банки на плиті – і салат готовий. Остудити банки, поставивши їх догори дном під покривало, а потім помістити на полицю для зберігання.
  • Приємного апетиту!