Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Закуска з огірків по-корейськи з морквою, нарізаних соломкою
У цьому рецепті головне – дотримуватися правила нарізки овочів. Зробити це можна тільки за допомогою ножа – ніяких перемовин. Салат виходить дуже апетитним і на смак, і на вигляд, і подавати його можна як самостійну закуску.
Інгредієнти:
Огірки – 3 кг.
Морква – 750 р.
Часник – 1-2 головки.
Рослинне масло і оцет 9% — за ¾ ст.
Сіль – 3 ст. л.
Цукор – 6 ст. л.
Приправа для моркви по-корейськи – 25 р.
Процес приготування:
Взяти міцний гострий ніж і очищену моркву нарізати соломкою. Смужки моркви повинні бути довгі, не варто розрізати овочі поперек.
Огірки, міцні і щільні, спочатку розрізати поздовжніми пластинами товщиною приблизно 0,5 см, а після – смужками, теж довгими, як і моркву.
Приправою для моркви посипати змішані в одному посуді овочі, додати цукор і сіль. Часникові часточки перетворити в кашку з допомогою чесночницы і змішати з овочами. Розігріте рослинне масло вилити на овочеву суміш, слідом за ним влити оцет. Грунтовно перемішати інгредієнти і маринувати протягом двох годин при кімнатній температурі.
Банки потрібного вам обсягу (від 0,5 л до 1 л) наповнити сумішшю овочів і влити утворився при маринуванні сік. Тонкі довгі смужки овочів, лягаючи в тару, утворюють красиві двоколірні хвилі, і салат виглядає дуже святково.
Прикрити банки прокип’яченими кришками і поставити в ємність з водою стерилізуватися. 15 хвилин після закипання потримати банки на плиті – і салат готовий. Остудити банки, поставивши їх догори дном під покривало, а потім помістити на полицю для зберігання.