Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Огірки на зиму з приправою для корейської моркви
Огірки в цьому рецепті ріжуться брусками, а морква треться на спеціальній тертці. Крім приправа для моркви по-корейськи, тут використовується мускатний горіх, а також насіння кунжуту. Заготівля не потребує стерилізації, овочі варяться перед закачуванням.
Інгредієнти:
Огірки – 2 кг.
Морква – 0,5 кг
Масло рослинне – 100 мл
Оцет 9% — 100 мл
Часник – 1 головка
Приправа для моркви по-корейськи – 20 р.
Мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.
Кунжут – 3 ч. л.
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Процес приготування:
Морква протерти через тертку – спеціальну для корейських салатів або звичайну з великими отворами.
Огірки перетворити в довгасті бруски. Молоді міцні овочі можна використовувати разом із серцевиною, а перерослі великі потрібно звільнити від насіння і в’язкої м’якоті в середині.
На сухій сковороді кунжут підсмажити до рум’яного кольору і остудити.
У невеликій ємності з’єднати приправу для корейської моркви, цукор і сіль, видавлений через прес часник, кунжут і мускатний горіх. Змішати сухі компоненти, а після додати рідкі – оцет і масло рослинне.
Огірки і моркву покласти в зручну для використання на плиті посудину, змішати з заправкою з прянощів, олії й оцту і поставити на вогонь.
Дочекатися закипання маси, зробити потужність плити менше і варити салат 15 хвилин, помішуючи його лопаткою. Після варіння овочі стануть м’якше, але не повинні бути сильно розвареними. Перед відправкою в банки спробуйте салат і відкоригуйте, якщо потрібно, кількість солі, цукру, спецій.
Банки обов’язково простерилізувати і використовувати тільки сухими. Кришки прокип’ятити у воді 3 хвилини і теж обсушити.
Викласти салат в банки і закрутити, якщо банки загвинчуються, або закатати. Тримати салат в прохолодному місці до вживання.