Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково

Салат з огірків по-корейськи на зиму з болгарським перцем

Болгарський перець для цього рецепта краще брати декількох кольорів, так закуска стане більш яскравим. Як і огірки, перець просочиться гострим маринадом, і в результаті вийде смачне овочеве асорті з пікантним смаком.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,2 кг.
  • Морква – 300 р.
  • Болгарський перець – 300 р.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець пекучий свіжий – 1 стручок.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет – 60 мл
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Спеції (для моркви по-корейськи – 15 р.

Процес приготування:

  • Огірки нарізати у довільній формі, але не допускати наявності дуже великих шматків. Також не варто брати перезрілі овочі з великою кількістю насіння, якщо ж інших не є, насіння потрібно видалити ножем.
  • Моркву можна нарізати будь-яким способом за бажанням: соломкою за допомогою ножа, подрібнити на тертці або пропустити через овочерізку.
  • Болгарський перець, очищений від насіння, перетворити в тонку соломку.
  • Змішати всі овочі у великій ємності. Варитися вони не будуть, так що підійде емальована, скляна або навіть пластикова посуд.
  • Часник, пропущений в часничниці, змішати з овочами. До них слідом додати цукор з сіллю і оцет з рослинним маслом. Всипати приправу, а також нарізану дрібною крихтою пекучий перець. Останній інгредієнт можна не використовувати, якщо не хочете зайвої гостроти. Змішати все в ємності і дати промаринуватися 4-5 годин.
  • Скляні банки об’ємом 0,5, 07 або 1 літр стерилізувати і обсушити. Перед розкладкою в банки перемішати заготівлю і спробувати на смак, за необхідності відрегулювати солодкість-солоність. Розкласти салатну суміш у банки.
  • Для стерилізації підготувати ємність, зручну для розміщення в ній банок вибраного вами обсягу. Поставити в неї заготовки, налити холодної води до ¾ висоти банок і включити вогонь. Після закипання стерилізувати салат близько 15 хвилин.
  • Закатати банки кришками і, коли охолонуть, відправити на зберігання.
  • Приємного апетиту!