Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Салат з огірків по-корейськи на зиму з болгарським перцем
Болгарський перець для цього рецепта краще брати декількох кольорів, так закуска стане більш яскравим. Як і огірки, перець просочиться гострим маринадом, і в результаті вийде смачне овочеве асорті з пікантним смаком.
Інгредієнти:
Огірки – 1,2 кг.
Морква – 300 р.
Болгарський перець – 300 р.
Часник – 1 головка.
Перець пекучий свіжий – 1 стручок.
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Оцет – 60 мл
Рослинна олія – 50 мл
Спеції (для моркви по-корейськи – 15 р.
Процес приготування:
Огірки нарізати у довільній формі, але не допускати наявності дуже великих шматків. Також не варто брати перезрілі овочі з великою кількістю насіння, якщо ж інших не є, насіння потрібно видалити ножем.
Моркву можна нарізати будь-яким способом за бажанням: соломкою за допомогою ножа, подрібнити на тертці або пропустити через овочерізку.
Болгарський перець, очищений від насіння, перетворити в тонку соломку.
Змішати всі овочі у великій ємності. Варитися вони не будуть, так що підійде емальована, скляна або навіть пластикова посуд.
Часник, пропущений в часничниці, змішати з овочами. До них слідом додати цукор з сіллю і оцет з рослинним маслом. Всипати приправу, а також нарізану дрібною крихтою пекучий перець. Останній інгредієнт можна не використовувати, якщо не хочете зайвої гостроти. Змішати все в ємності і дати промаринуватися 4-5 годин.
Скляні банки об’ємом 0,5, 07 або 1 літр стерилізувати і обсушити. Перед розкладкою в банки перемішати заготівлю і спробувати на смак, за необхідності відрегулювати солодкість-солоність. Розкласти салатну суміш у банки.
Для стерилізації підготувати ємність, зручну для розміщення в ній банок вибраного вами обсягу. Поставити в неї заготовки, налити холодної води до ¾ висоти банок і включити вогонь. Після закипання стерилізувати салат близько 15 хвилин.
Закатати банки кришками і, коли охолонуть, відправити на зберігання.