Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Огірки по-корейськи на зиму зі стерилізацією в банках
У цьому рецепті подрібненню на терці піддаються і морква та огірки. Овочі змішують з приправами і консервантами, маринуються протягом доби, і салат стерилізується стандартним методом.
Інгредієнти:
Огірки – 2,5 кг.
Морква – 300 р.
Часник – 1 головка.
Цукор – ¼ ст.
Сіль – 1-1,5 ст. л.
Оцет 9% і масло рослинне – по 125 мл
Приправа для корейської моркви – 15 р.
Процес приготування:
Після очищення і миття овочів потрібно визначитися з інструментом для їх подрібнення. Це може бути терка для моркви по-корейськи, комбайн зі спеціальною насадкою або звичайна овощечистка. Моркву і огірки подрібнюються одним і тим же способом, щоб вийшла тонка соломка. Тільки в огірках не потрібно використовувати серцевину з насінням.
Видавити до соломці з овочів часник і всипати приправу, а також влити по 125 мл оцту і рослинного масла. Солі, можливо, потрібно буде додати – орієнтуйтеся на ваш смак.
Перемішати всі компоненти. Робити це потрібно протягом декількох хвилин, щоб складові маринаду рівномірно розподілилися в овочевий нарізці. Потім прикрити ємність із заготівлею серветкою або рушником і поставити в холодильник. Там вона повинна знаходитися близько доби. Рекомендується за цей період перемішати салат 3-4 рази.
Після тривалого маринування овочі випустять досить багато соку. І перед розкладанням їх у банки потрібно ще раз все добре вимісити.
У банки, облиті окропом або простерилізовані, викласти салатну заготовку. Сік з овочів розподілити рівномірно між банками.
Прикриті прокип’яченими кришками банки ставити стерилізуватися. Це можна зробити на плиті, налив у велику ємність води, щоб доходила до шийок банок і після закипання стерилізувати 15 хвилин. А можна поставити в холодну духовку і при температурі 150 градусів тримати 15 хвилин. Після банки закатати.