Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Простий покроковий рецепт приготування гострих огірків по-корейськи
Для гостроти в цей салат додаються такі інгредієнти, як корінь хрону і імбир. Салат виходить з гіркуватими пекучими нотками, добре підходить до гарніру з нейтральним смаком.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Морква – 300 р.
Цукор – ¼ ст.
Сіль – 2 ст. л.
Масло і оцет 9% — ¼ ст.
Часник – 4 зубчики.
Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
Перець червоний гострий – ½ ч. л.
Корінь хрону і імбиру – по 50 р.
Процес приготування:
Кільцями порізати огірки, їх товщина повинна бути приблизно 0,5 див. Якщо овочі великі, можна розрізати на півкільця.
Потерти на спеціальній тертці моркву. Можна і порізати її ножем у вигляді тонкої соломки.
Коріння імбиру і хрону очистити від шкірки і подрібнити на тертці з дрібними отворами. Відкласти в сторону – вони знадобляться пізніше.
В одній посудині змішати огіркові кружечки, морквяну соломку, видавити до них часник.
Гострий червоний перець і корейську всипати приправу до овочів, туди ж влити олію з оцтом. Всі продукти перемішати і дати їм час промаринуватися. На це піде близько 4 годин.
Почекавши рекомендований проміжок часу, викласти в заготовку терті хрін і імбир, вимісити компоненти і почекати хвилин 10-15 до відправлення їх у банки.
Гостру заготівлю розкласти в сухі чисті банки і зверху покласти на них чисті кришки.
Банки з салатом стерилізувати протягом 15 хвилин після того, як закипить вода. Закрити герметично консервацію і після охолодження відправити у комору до інших заготовок.