Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Огірки по-корейськи на зиму з помідорами
Салат по цьому рецепту доводиться до готовності в кисло-солодкому маринаді, а гостроти йому надає спектр приправ. Закуска перед стерилізацією проварюється протягом 5 хвилин.
Інгредієнти:
Огірки – 2 кг.
Помідори – 0,5 кг.
Морква – 0,5 кг
Цибуля – 0,5 кг
Часник – 1 головка.
Перець чилі – 2 стручки.
Винний оцет – 150 мл
Сіль – 0,5 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Мелений червоний перець – ½ ч. л.
Процес приготування:
Кільцями нарізати огірки і скласти їх в глибоку емальовану або скляну ємність. Бажано брати молоді овочі або зрілі, але не перерослі.
Помідори, теж бажано брати щільні і невеликі, розрізати на четвертинки або 8 частин залежно від розміру.
Моркву порізати тонкими пластинками, можна скористатися овочерізкою.
Змішати всі овочі разом і додати до них порізаний пластівцями часник.
Цибулини, порізані кільцями або півкільцями, приєднати до решти продуктів. Кільця повинні бути достатньо широкими, щоб при готуванні цибуля не повністю розвалився.
Перець чилі розрізати на колечка, не вичищаючи насіння, і висипати в загальну ємність.
Мелений червоний перець, сіль і цукор додати до овочевої маси, все ретельно вимісити великою ложкою, кописткою або руками, захищеними рукавичками.
Спорудити зверху овочів гніт, нехай овочі маринуються під гнітом близько 3 годин. За цей термін утворюється досить багато розсолу.
Коли пройде час, поставити овочі на плиту, влити винний оцет, закрити кришкою і закип’ятити. Потримати на вогні 10 хвилин і вимкнути.
Розкладений по сухим стерильним банкам салат закрити кришками, що щільно обмотати теплою тканиною або покривалом і потримати в кімнаті ще години три. Після цього можна прибирати закуску в підвал або комору.