Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково

Огірки по-корейськи на зиму з помідорами

Салат по цьому рецепту доводиться до готовності в кисло-солодкому маринаді, а гостроти йому надає спектр приправ. Закуска перед стерилізацією проварюється протягом 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чилі – 2 стручки.
  • Винний оцет – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Мелений червоний перець – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Кільцями нарізати огірки і скласти їх в глибоку емальовану або скляну ємність. Бажано брати молоді овочі або зрілі, але не перерослі.
  • Помідори, теж бажано брати щільні і невеликі, розрізати на четвертинки або 8 частин залежно від розміру.
  • Моркву порізати тонкими пластинками, можна скористатися овочерізкою.
  • Змішати всі овочі разом і додати до них порізаний пластівцями часник.
  • Цибулини, порізані кільцями або півкільцями, приєднати до решти продуктів. Кільця повинні бути достатньо широкими, щоб при готуванні цибуля не повністю розвалився.
  • Перець чилі розрізати на колечка, не вичищаючи насіння, і висипати в загальну ємність.
  • Мелений червоний перець, сіль і цукор додати до овочевої маси, все ретельно вимісити великою ложкою, кописткою або руками, захищеними рукавичками.
  • Спорудити зверху овочів гніт, нехай овочі маринуються під гнітом близько 3 годин. За цей термін утворюється досить багато розсолу.
  • Коли пройде час, поставити овочі на плиту, влити винний оцет, закрити кришкою і закип’ятити. Потримати на вогні 10 хвилин і вимкнути.
  • Розкладений по сухим стерильним банкам салат закрити кришками, що щільно обмотати теплою тканиною або покривалом і потримати в кімнаті ще години три. Після цього можна прибирати закуску в підвал або комору.
  • Приємного апетиту!