Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково
Наивкуснейшие огірки з кабачками по-корейськи пальчики оближеш
Для цього салату кабачки натираються на тертці, а огірки ріжуться шматочками, такий мікс дає незвичайну консистенцію. Для більш багатого смаку і яскравого кольору додається моркву.
Інгредієнти:
Кабачки – 0,7 кг.
Огірки – 0,7 кг.
Морква – 0,5 кг
Часник – 1 головка.
Олія рослинна оцет 9% — 100 мл
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Коріандр, паприка, гострий червоний і чорний мелений перець – по 0,25 ч. л.
Процес приготування:
З кабачків зняти шкірку, видалити м’якоть з насінням з середини, а щільну частину натерти на тертці для моркви по-корейськи або на звичайній тертці з великими отворами.
Огірки, молоді та міцні, обробити на бруски-прямокутники і додати в ємність з огірками.
Натерти або нарізати тонкою соломкою моркву, з’єднати з іншими овочами.
В овочевий мікс викласти кашку з розчавленого часнику, всипати мелені спеції і сіль з цукром. Перемішати овочі спочатку з сухими добавками, а потім влити олію з оцтом і знову розмішати. Настоюватися ця суміш має 2 години. Бажано під час маринування кілька разів перемішати компоненти салату.
Банки підготувати звичним для вас способом. Оскільки заготівля стерилізується, то тару піддавати стерилізації перед закладкою овочів необов’язково. Можна просто обробити її окропом, а кришки – прокип’ятити.
Перед розкладкою салат ще раз перемішати, переконатися, що в ньому достатньо всіх підсилювачів смаку і приправ, а після розкласти по банках. Провести стерилізацію заготовки протягом 15-20 хвилин після закипання води.
Закриті щільно банки поставити догори дном, прикрити ковдрою і так дати постояти до охолодження. Помістити в холодне місце до моменту вживання.