Огірки по-корейськи на зиму – 10 найбільш смачних рецептів салату з фото покроково

Наивкуснейшие огірки з кабачками по-корейськи пальчики оближеш

Для цього салату кабачки натираються на тертці, а огірки ріжуться шматочками, такий мікс дає незвичайну консистенцію. Для більш багатого смаку і яскравого кольору додається моркву.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,7 кг.
  • Огірки – 0,7 кг.
  • Морква – 0,5 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Олія рослинна оцет 9% — 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Коріандр, паприка, гострий червоний і чорний мелений перець – по 0,25 ч. л.

Процес приготування:

  • З кабачків зняти шкірку, видалити м’якоть з насінням з середини, а щільну частину натерти на тертці для моркви по-корейськи або на звичайній тертці з великими отворами.
  • Огірки, молоді та міцні, обробити на бруски-прямокутники і додати в ємність з огірками.
  • Натерти або нарізати тонкою соломкою моркву, з’єднати з іншими овочами.
  • В овочевий мікс викласти кашку з розчавленого часнику, всипати мелені спеції і сіль з цукром. Перемішати овочі спочатку з сухими добавками, а потім влити олію з оцтом і знову розмішати. Настоюватися ця суміш має 2 години. Бажано під час маринування кілька разів перемішати компоненти салату.
  • Банки підготувати звичним для вас способом. Оскільки заготівля стерилізується, то тару піддавати стерилізації перед закладкою овочів необов’язково. Можна просто обробити її окропом, а кришки – прокип’ятити.
  • Перед розкладкою салат ще раз перемішати, переконатися, що в ньому достатньо всіх підсилювачів смаку і приправ, а після розкласти по банках. Провести стерилізацію заготовки протягом 15-20 хвилин після закипання води.
  • Закриті щільно банки поставити догори дном, прикрити ковдрою і так дати постояти до охолодження. Помістити в холодне місце до моменту вживання.
  • Приємного апетиту!