Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Простий і дуже смачний «Наполеон» з печиво «Вушка»
З смачного листкового печива «Вушка» можна швидко приготувати чудовий тортик, схожий на популярний торт «Наполеон». Готуємо з заварним кремом.
Інгредієнти:
Печиво «Вушка» – 600 р.
Для крему:
Молоко – 600 мл
Масло вершкове – 100 г.
Яйце – 3 шт.
Борошно і крохмаль – 2 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Ванільний цукор – 2 ч. л.
Процес приготування:
Спочатку треба приготувати для тортика крем. У миску розбийте яйця, додайте до них потрібну кількість звичайного і ванільного цукру, і віночком розітріть їх до однорідного стану.
Потім насипте до розтертим яйцям крохмаль і борошно і добре перемішайте. Не припиняючи замішування, потроху влити в цю масу молоко.
Мисочку поставте на невеликий вогонь і, продовжуючи крем перемішувати, доведіть його до стану кипіння.
При появі на поверхні крему дрібних бульбашок, покладіть в миску вершкове масло і розмішайте крем, щоб масло розчинилося, і крем почав густіти.
Вогонь під каструлею вимкніть і залиште крем, щоб повністю охолов.
Тепер можна збирати торт. Велику плоску тарілку застелити шматочком паперу для випічки і викладіть на неї ряд печива. Кілька печив розімніть в крихту і нею заповніть проміжки між печивом.
Кожен шар «Вушок» добре покрийте приготованим кремом. Таким чином, викладіть все печиво і крем. Останнім шаром повинен бути крем. Із вказаного в рецепті кількості печива і крему у вас повинен вийти 4-шаровий тортик.
Верх торта посипте подрібненим печивом і поставте в холодильник на ніч.
У вас вийшов не дуже солодкий і ніжний «Наполеон». Приємного чаювання!