Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Простий і дуже смачний «Наполеон» з печиво «Вушка»

З смачного листкового печива «Вушка» можна швидко приготувати чудовий тортик, схожий на популярний торт «Наполеон». Готуємо з заварним кремом.

Інгредієнти:

  • Печиво «Вушка» – 600 р.

Для крему:

  • Молоко – 600 мл
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно і крохмаль – 2 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.

Процес приготування:

  • Спочатку треба приготувати для тортика крем. У миску розбийте яйця, додайте до них потрібну кількість звичайного і ванільного цукру, і віночком розітріть їх до однорідного стану.
  • Потім насипте до розтертим яйцям крохмаль і борошно і добре перемішайте. Не припиняючи замішування, потроху влити в цю масу молоко.
  • Мисочку поставте на невеликий вогонь і, продовжуючи крем перемішувати, доведіть його до стану кипіння.
  • При появі на поверхні крему дрібних бульбашок, покладіть в миску вершкове масло і розмішайте крем, щоб масло розчинилося, і крем почав густіти.
  • Вогонь під каструлею вимкніть і залиште крем, щоб повністю охолов.
  • Тепер можна збирати торт. Велику плоску тарілку застелити шматочком паперу для випічки і викладіть на неї ряд печива. Кілька печив розімніть в крихту і нею заповніть проміжки між печивом.
  • Кожен шар «Вушок» добре покрийте приготованим кремом. Таким чином, викладіть все печиво і крем. Останнім шаром повинен бути крем. Із вказаного в рецепті кількості печива і крему у вас повинен вийти 4-шаровий тортик.
  • Верх торта посипте подрібненим печивом і поставте в холодильник на ніч.
  • У вас вийшов не дуже солодкий і ніжний «Наполеон». Приємного чаювання!