Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування «Наполеона» з вірменського лаваша

Вашій увазі надається рецепт приготування «Наполеона» з тонкого без дріжджового лаваша, який називають вірменським. Такий лаваш по текстурі дуже схожий на спечені коржі для торта. Пропонується прошарувати коржі легким заварним кремом без вершкового масла. Кількість лаваша вибирайте самі. Найкращий торт виходить з 18 коржів (9 упаковок). Інгредієнти для крему розраховані на 3 упаковки лаваша.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 упаковки.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • З лаваша виріжте круглі коржі за розміром великої тарілки. Обрізати можете за допомогою ножиць або ножа.
  • Коржі поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Вони добре подсушатся.
  • Для приготування заварного крему налийте в каструльку з товстим дном літр молока, вбийте яйця і насипте вказану кількість цукру. Щоб торт був м’яким, можете приготувати крему на одну третину більше, ніж вказано в рецепті.
  • Потім насипте пшеничне борошно і все добре перемішайте віночком, не збиваючи суміш.
  • Каструлю поставте на невеликий вогонь і, безперервно перемішуючи, варіть крем до повного загустіння. Приготовлений крем охолодіть до кімнатної температури.
  • Для формування торта візьміть велику круглу форму (можна каструлю) і застеліть її шматочком плівки. Так ви легко дістанете торт з форми.
  • На дно форми нанесіть шар крему і покладіть перший корж.
  • По черзі складіть у форму всі коржі, змащуючи кожен парою ложок крему.
  • Верхній корж намажте кремом і загорніть на тортик кінці плівки. Торт потримайте кілька годин на столі, а потім на ніч поставте в холодильник.
  • Ранок вийміть торт з форми, помістіть на красиве блюдо і декорують натертим шоколадом, горіхами або підсушеними і подрібненими залишками лаваша.
  • Приємного чаювання!