Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Як спекти сирний «Наполеон» в домашніх умовах?
За пропонованим рецептом ви можете приготувати ніжний, з цікавим смаком, сирний «Наполеон». Сир для торта можна брати будь-який, але, звичайно, ідеальним є м’який і жирний. Цей торт не потребує тривалої просочення, досить і 3 годин. Його можна прикрасити свіжими ягодами, бананами, горіхами або кокосовою стружкою.
Інгредієнти:
Для тіста:
Сир – 400 р.
Борошно – 500 р.
Цукор – 2/3 ст.
Масло вершкове – 100 г.
Ванілін – 1 ч. л. (5 г).
Яйце – 2 шт.
Розпушувач – 10 р.
Для крему:
Молоко – 1.5 л.
Масло вершкове – 200 р.
Цукор – 1 ст.
Яйце – 6 шт.
Ванілін – 2 ч. л.
Борошно – 4 ст. л.
Крохмаль – 3 ст. л.
Процес приготування:
У ємність для замісу тіста покладіть сир і добре розітріть його ложкою. Можете протерти сир через сито.
До сиру вбийте яйця, насипте цукор, ванілін і додайте розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло. Всі ці інгредієнти розімніть рукою і отриману суміш залиште на 20 хвилин.
Борошно просіяти через сито і змішайте з розпушувачем, а потім її по частинах додайте до сиру і рукою замісіть тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук і стінки миски. Прикрийте тісто шматочком харчової плівки і поставте на півгодини в холодильник.
Після закінчення цього часу дістаньте тісто з холодильника, розріжте на 7 однакових шматочків, скачайте їх в колобки і трохи присипте борошном.
Кожен колобок розкачайте качалкою на аркуші паперу для випічки в тонкий корж товщиною в 3-4 мм (можна і товщі). З коржів виріжте кола за розміром і формою великої тарілки.
Духовку розігрійте до 180°С. Спечіть в ній по черзі (один печемо, а другий в цей час розкачуємо) всі коржі. Запікайте протягом 8-15 хвилин кожен корж до золотистого кольору. Час випічки залежить від вашої духовки.
Залишилися шматочки тесту спечіть в духовці, остудіть і подрібніть ножем в крихту. Нею потім посыплете торт.
Для приготування крему, окрему каструльку обполосніть холодною водою, налийте в неї 1,2 літра молока, і на маленькому вогні доведіть його до стану кипіння.
Решту молока (300 мл) налити в невелику мисочку, додайте до нього яйця, вказане в рецепті кількість борошна, крохмалю і ваніліну і все перемішайте віночком до однорідності.
Приготовану суміш наливайте тоненьким струменем в кипляче молоко і, безперервно перемішуючи, поваріть до загустіння. Потім каструлю з кремом зніміть з плити і остудіть до звичайної домашньої температури.
Охолоджений заварний крем перелийте в чашу блендера, додайте потрібну кількість масла і збийте в білу пишну масу.
На красивому блюді зберіть торт. На кожен торт кладіть по півтори столові ложки крему і добре його розмазуйте по поверхні. Намажте Кремом верх торта і боки.
Спечені обрізки тіста подрібніть качалкою у велику крихту, так як дрібна крихта швидко просочиться кремом і не буде хрусткою. Крихтою посипте торт з усіх боків. Торт для просочення поставте на кілька годин у холодильник.
Подайте до творожному «Наполеону» свіжий ароматний чай і – приємного апетиту!