Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Простий і швидкий рецепт приготування ледачого «Наполеона»
«Лінивий Наполеон» – популярний тортик з готового листкового тіста. Хрусткий смак коржів з такого тіста в поєднанні з ніжним заварним кремом зазвичай подобається всім любителям солодкого десерту. Важливою перевагою цього торта є швидкість приготування, адже не треба витрачати сили і час на заміс тіста.
Інгредієнти:
Листкове тісто бездріжджове – 500 р.
Вершкове масло – 250 р.
Цукор білий – 0.5 ст.
Цукор коричневий 0.5 ст.
Яйце – 2 шт.
Молоко – 0.5 ст.
Борошно – 2 ст. л.
Ванільний цукор – 0.5 ч. л.
Горіхи волоські – за смаком.
Процес приготування:
Спочатку треба приготувати заварний крем для торта. Для цього в окрему каструльку розбийте курячі яйця, насипте до них коричневий і білий цукор.
Всі ці інгредієнти добре перемішайте віночком до повного розчинення цукру, тільки не збивайте.
До отриманої суміші налийте молоко, ще раз розмішайте і додайте дві ложки борошна.
Каструлю поставте на плиту на невеликий вогонь і, безперервно перемішуючи суміш віночком, варіть крем до загустіння. Потім вимкніть вогонь і залиште крем на 20 хвилин, щоб охолов.
У остиглий крем покладіть розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло.
Міксером на невеликій швидкості збийте крем з маслом в однорідну масу. Збивати потрібно кілька хвилин.
Попередньо листкове тісто розморозьте. Один аркуш розкладіть на деку, застеленому папером для випічки, і качалкою розкачайте його до 1-1,5 мм в товщину.
Розкатане тісто розрізати на 4 шматочки і наколіть виделкою кожен шматок, щоб тісто не роздулося при випічці.
Духовку розігрійте до 200-220°С.
Випікайте коржі протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Спечені коржі акуратно, щоб не зламати, перекладіть широкої лопаткою на велике блюдо і потім покладіть на деко другий лист тіста. Повторіть процес випічки.
Приготовлені коржі намажте по черзі заварним кремом і складіть стопкою. Краю коржів рівно обріжте і залиште обрізки для крихти.
Очищені волоські горіхи подрібніть ножем або качалкою і змішайте з крихтою з обрізків тесту.
Приготовленої крихтою рівномірно посипте торт зверху. Подайте до цього «Наполеону» кава або чай.