Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Рецепт «Наполеона» радянського часу в домашніх умовах
Вам надається рецепт приготування легендарного радянського десерту. Коли-то цей рецепт зберігався в таємниці і передавався тільки з рук у руки. Важливим моментом радянського «Наполеона» є суворе дотримання всіх зазначених інгредієнтів рецепта. Заміна одних продуктів на аналоги (наприклад, масло маргарин) не допускається. Ще одним секретом його особливої смаколики є використання двох видів крему для змащування коржів.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно пшеничне – 5 ст.
Масло вершкове – 300 р.
Яйце – 1 шт.
Сметана і вода – по ½ ст.
Горілка – 2 ст. л.
Сіль – 1/3 ч. л.
Для заварного крему:
Яйце – 3 шт.
Молоко – 1 л.
Борошно – 4 ст. л.
Цукор – 1 ст.
Масло вершкове – 200 р.
Коньяк – 2 ст. л.
Ванілін – 1 пакетик.
Для сметанного крему:
Сметана жирна – 2 ст.
Цукор (подрібнений в порошок) – 1 ст.
Процес приготування:
Зазвичай для тіста масло рубається разом з борошном звичайним ножем. Але в даному рецепті вам пропонується приготувати його з допомогою блендера або кухонного комбайна. Холодне масло покладіть на плоску тарілку і ножем порізати на великі шматочки.
Шматочки масла перекладіть в чашу блендера.
Насипте в чашу потрібну кількість просіяного через сито борошна. На найбільшій швидкості приладу подрібніть борошно з маслом в дрібну крихту.
Отриману крихту перекладіть в інший посуд, додайте до неї холодну воду, сметану, яйце, горілку, сіль і замісіть тісто до однорідного стану, щоб воно не прилипало до рук.
Приготоване тісто скачайте в один кулю, загорніть в серветку або харчову плівку і залиште на 30 хвилин для вистоювання, потім на 1 годину помістіть в холодильник. Це час можете витратити на приготування кремів.
Охолоджене тісто дістаньте з холодильника, розділіть на 9-15 (за бажанням) шматочків, скачайте їх в колобки, присипте борошном і назад помістіть в холодильник, щоб тісто не нагрівалося.
Виймайте з холодильника по одному колобку і качалкою розкочуйте їх у тонкий корж. Розкачувати тісто можна відразу на аркуші паперу для випічки і перекладати з нею на деко.
Розігрійте духовку до 190-200°С і по черзі по 3-5 хвилин випікайте всі розкачані коржі до золотистого кольору. Коржі, щоб не було великих бульбашок, можете наколоти в декількох місцях виделкою. Це можна і не робити, тоді тісто буде більш шарувате.
Спечені коржі рівно обріжте ножем і обрізки залиште для посипання.
Для заварного крему в окремій каструлі нагрійте 2/3 л молока.
Інше молоко налити в ємність, додайте до нього спочатку яйця, цукор, ваніль і добре збийте вінчиком.
Потім в цю масу насипте борошно, додайте коньяк, і все збийте міксером.
Отриману масу тонкою цівкою перелийте в гаряче молоко, постійно перемішуючи її, і доведіть на маленькому вогні до кипіння і загустіння. Щоб заварний крем не підгорів, можете варити його на водяній бані.
Приготовлений крем охолодіть, додайте до нього вершкове масло і добре збийте міксером у пишну масу.
Потім приготуйте другий, сметанний крем. Для нього візьміть жирну сметану і склянку подрібненого в пудру цукру.
Добре збийте міксером сметану з пудрою до густої маси. Пам’ятайте, що на початку збивання крем буде рідким, а потім загусне.
Приготовлені коржі укладіть стопкою на велике блюдо, змащуючи кожен корж спочатку заварним кремом, а поверх нього – сметанним. Верхній корж кремом не змащуйте.
Торт прикрийте шматочком плівки, помістіть на нього дощечку і невеликий вантаж і поставте торт на ніч у холодильник для просочення коржів кремом.
На наступний день намажте торт зверху і з країв, які залишилися кремом, і посипте подрібненими обрізками тіста.
Ваш чудовий радянський «Наполеон» готовий. У додатковому декорі він не потребує.