Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Простий рецепт приготування «Наполеона» на сковороді

Коржі для «Наполеона» можна спекти і на звичайній сковорідці. Торт з таких коржів вийде такий же смачний, як і при стандартній випікання в духовці. Тісто при випіканні коржів на сковорідці буде трохи відрізнятися від звичайного. Готуємо торт з заварним кремом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 р.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло – 1 пачка.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 трісок.

Для крему:

  • Молоко – 1 л.
  • Цукор – 2 ст.
  • Олія – 200 р.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте вказане в рецепті кількість цукру і збийте за допомогою міксера.
  • Потім поступово насипайте до цієї суміші пшеничне борошно і продовжуйте збивати всі.
  • Налийте до яєчної суміші молоко, розмішайте і помістіть цю ємність на маленький вогонь. Варіть крем, безперервно помішуючи і не даючи суміші закипіти.
  • Потім покладіть в гарячий крем вершкове масло і ще раз розмішайте.
  • Приготований заварний крем охолодіть, і з допомогою віночка збийте в пишну масу. Крем для «Наполеона» приготований.
  • Зараз замісіть тісто для коржів. Розтопити в мікрохвильовці масло і покладіть його в миску для замісу тіста.
  • До розтопленого масла додайте яйця, вказану кількість цукру, розпушувач і сіль. Усі ці компоненти добре перемішайте.
  • До отриманої суміші насипте потрібну кількість борошна і ложкою замісити тісто.
  • Потім перекладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і руками завершіть процес замісу. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше не раскатается.
  • Приготоване тісто розділіть на невеликі шматочки і кожен шматочок качалкою розкачайте в тонкий коржик. Корж рівно обріжте ножем, щоб її розмір відповідав діаметру вашої сковорідки.
  • По черзі покласти коржі на суху і не сильно розігріту сковорідку, щоб коржі не підгоріли. Кожен корж обов’язково наколіть виделкою, якщо буде пузиритися. Смажаться коржі дуже швидко, так як тоненькі коржі.
  • Спечені коржі акуратно знімайте зі сковорідки, кладіть на блюдо і змащуйте приготованим заварним кремом. Останній корж залиште для крихти.
  • Верх торта і боки змастіть кремом і посипати крихтою. Торт поставте на ніч у холодильник для просочення коржів кремом.
  • Приємного чаювання!