Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Простий рецепт приготування «Наполеона» на сковороді
Коржі для «Наполеона» можна спекти і на звичайній сковорідці. Торт з таких коржів вийде такий же смачний, як і при стандартній випікання в духовці. Тісто при випіканні коржів на сковорідці буде трохи відрізнятися від звичайного. Готуємо торт з заварним кремом.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно – 500 р.
Молоко – 1 ст.
Яйце – 2 шт.
Вершкове масло – 1 пачка.
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 трісок.
Для крему:
Молоко – 1 л.
Цукор – 2 ст.
Олія – 200 р.
Борошно – 3 ст. л.
Яйце – 5 шт.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте вказане в рецепті кількість цукру і збийте за допомогою міксера.
Потім поступово насипайте до цієї суміші пшеничне борошно і продовжуйте збивати всі.
Налийте до яєчної суміші молоко, розмішайте і помістіть цю ємність на маленький вогонь. Варіть крем, безперервно помішуючи і не даючи суміші закипіти.
Потім покладіть в гарячий крем вершкове масло і ще раз розмішайте.
Приготований заварний крем охолодіть, і з допомогою віночка збийте в пишну масу. Крем для «Наполеона» приготований.
Зараз замісіть тісто для коржів. Розтопити в мікрохвильовці масло і покладіть його в миску для замісу тіста.
До розтопленого масла додайте яйця, вказану кількість цукру, розпушувач і сіль. Усі ці компоненти добре перемішайте.
До отриманої суміші насипте потрібну кількість борошна і ложкою замісити тісто.
Потім перекладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і руками завершіть процес замісу. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше не раскатается.
Приготоване тісто розділіть на невеликі шматочки і кожен шматочок качалкою розкачайте в тонкий коржик. Корж рівно обріжте ножем, щоб її розмір відповідав діаметру вашої сковорідки.
По черзі покласти коржі на суху і не сильно розігріту сковорідку, щоб коржі не підгоріли. Кожен корж обов’язково наколіть виделкою, якщо буде пузиритися. Смажаться коржі дуже швидко, так як тоненькі коржі.
Спечені коржі акуратно знімайте зі сковорідки, кладіть на блюдо і змащуйте приготованим заварним кремом. Останній корж залиште для крихти.
Верх торта і боки змастіть кремом і посипати крихтою. Торт поставте на ніч у холодильник для просочення коржів кремом.