Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Торт «Наполеон» — рецепт від бабусі Емми

«Наполеон» за рецептом бабусі Емми – торт з листкового тіста за методом «швидкого приготування» з прошарком із заварного крему. Цей рецепт відомий з давніх часів і став улюбленим ласощами для багатьох сімей.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 750 р.
  • Вершкове масло або маргарин – 600 р.
  • Вода – 1 ст.
  • Столовий оцет – 1.5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.

Для крему:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 300 р.
  • Масло вершкове – 300 р.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Процес приготування:

  • В окрему мірну ємність розбийте два яйця, додайте до них сіль, півтори столові ложки 7%-ного оцту, склянку (220 мл) води, бажано крижаною. Збийте все міксером і помістіть отриману суміш у холодильник.
  • Пшеничне борошно просійте через сито і насипте її гіркою на робочу поверхню столу. Попередньо заморожений маргарин або вершкове масло натріть на крупну тертку відразу в борошно. Щоб масло легше натиралось і не тануло, періодично вмочайте його в борошно.
  • Натерте олія швидко перемішайте з борошном і зберіть його в гору.
  • В середині гірки зробіть невелике заглиблення і вилийте в нього охолоджену суміш з яєць і води.
  • Потім швидко замісіть тісто, піднімаючи його з усіх сторін до серединці, складайте шари і притискайте руками. Звичайним способом таке тісто вимішується.
  • Приготоване тісто сформуйте квадратом або колом, загорніть шматком харчової плівки і поставте на 2 години в холодильник, а краще на всю ніч. Таке тісто можете заморозити або зберігати кілька днів у холодильнику.
  • Для приготування заварного крему в каструльку, ополоснутую водою, налийте вказану кількість молока, насипте цукор і поставте на маленький вогонь, щоб всі нагрілося.
  • В окремий посуд розбийте 4 курячі яйця, насипте борошно і з допомогою віночка перемішайте (не збиваючи) до однорідного стану.
  • Потім в цю яєчну суміш двома порціями влийте гаряче молоко і ще раз перемішайте.
  • Отриману суміш вилийте в каструлю і, постійно помішуючи, варити крем на маленькому вогні до повного загустіння.
  • У приготовлений крем покладіть невеликий шматочок масла і перемішати. Каструлю прикрийте плівкою і залиште до повного охолодження.
  • Поки крем охолоджується, можете випікати коржі. Листкове тісто розрізати на 3 шматочки і 1 маленький для посипання. Кожен шматочок розкачати за допомогою качалки, присипавши її борошном, в тонкі коржі товщиною не більше 4 мм. Розкочуйте за формою вашого листа.
  • Розігрійте духовку до 220°С. Коржі по черзі випікайте на чистому сухому листі в протягом 20 хвилин кожен.
  • Спечені коржі викладіть на обробну дошку і залиште для остигання.
  • Масло для заварного крему помістіть в миску і з допомогою міксера добре збийте до білого кольору. Потім додайте до нього заварний крем, пакетик ванільного цукру і все збийте в щільну пишну масу.
  • Тепер можете збирати «Наполеон». Для цього коржі покладіть на плоску тарілку і змащуйте кожен корж приготованим кремом. Також змастіть кремом боки торта і верхній шар.
  • Маленький спечений корж подрібніть до крихти, змішайте з пудрою з цукру і отриманою сумішшю посипте весь торт.
  • Торт поставте в холодильник мінімум на 1 годину. Потім наріжте шматочками і подайте як окремі тістечка, декорувавши їх свіжими ягодами або трояндочками з крему.
  • Їжте на здоров’я!