Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Як приготувати класичний «Наполеон» зі згущеним молоком?
Вашій увазі надається ще один рецепт улюбленого всіма «Наполеона». Якщо у вас мало часу для приготування заварного крему для цього тортика, то в цьому випадку вам допоможе варена згущене молоко. Крем з вареним згущеним молоком виходить ніжним, не нудотним і з ніжним вершковим смаком. Рецепт нескладний.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно – 4 ст.
Маргарин вершковий – 400 р.
Вода – 60 мл
Горілка – 1 ст. л.
Варена згущене молоко – 2 банки.
Масло вершкове – 100 г.
Процес приготування:
Попередньо зваріть згущене молоко.
Пшеничне борошно просійте через сито і насипте гіркою на робочу поверхню столу.
Охолоджений вершковий маргарин акуратно, щоб не потрапляло на стіл, натріть на крупну тертку відразу в борошно. Все перемішайте і зробіть невелике заглиблення в середині цієї маси.
Змішайте в стакані холодну воду з 1 столовою ложкою звичайної горілки. Налийте половину цієї суміші в поглиблення і перемішайте.
Потім додайте решту води і замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти легким і еластичним.
Тісто розділіть на 12-16 шматочків, скачайте їх в колобки, укладіть на тарілку і, прикривши серветкою, поставте на 2-3 години в холодильник.
Після закінчення цього часу, охолоджені колобки розкачайте на пергаментним папері в тонкі коржі. Краї коржиків вирівняйте за допомогою ножа і тарілки. Коржі наколіть виделкою, щоб тісто при випічці не позурилося.
Духовку нагрійте до 220°Пн. по Черзі спечіть всі коржі. Запікайте до золотистого кольору. Поки один корж запікається, розгортайте іншого. Готові коржі складайте стопкою на окрему тарілку.
Для крему, витримане при домашньої температурі вершкове масло, ложкою збийте до білого кольору. Збите масло буде добре тримати форму. Воду після збивання масла можете вилити.
Потім масло порційно додайте варену згущенку і ложкою перемішайте крем до однорідного стану.
На великому блюді зберіть торт, складаючи, коржі один на одного і добре змащуючи їх приготованим кремом. Крем рівномірно розподіляйте по коржу за допомогою ножа.
Потім на стопку коржів помістіть що-небудь плоске, притисніть їх рукою і поставте на торт будь невеликий вантаж. Торт поставте в холодильник на кілька годин для просочення коржів.
Після закінчення цього часу верхній корж намажте кремом і посипте крихтою з коржів. У додатковому декорі такий торт не потребує.