Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати класичний «Наполеон» зі згущеним молоком?

Вашій увазі надається ще один рецепт улюбленого всіма «Наполеона». Якщо у вас мало часу для приготування заварного крему для цього тортика, то в цьому випадку вам допоможе варена згущене молоко. Крем з вареним згущеним молоком виходить ніжним, не нудотним і з ніжним вершковим смаком. Рецепт нескладний.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 4 ст.
  • Маргарин вершковий – 400 р.
  • Вода – 60 мл
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Варена згущене молоко – 2 банки.
  • Масло вершкове – 100 г.

Процес приготування:

  • Попередньо зваріть згущене молоко.
  • Пшеничне борошно просійте через сито і насипте гіркою на робочу поверхню столу.
  • Охолоджений вершковий маргарин акуратно, щоб не потрапляло на стіл, натріть на крупну тертку відразу в борошно. Все перемішайте і зробіть невелике заглиблення в середині цієї маси.
  • Змішайте в стакані холодну воду з 1 столовою ложкою звичайної горілки. Налийте половину цієї суміші в поглиблення і перемішайте.
  • Потім додайте решту води і замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти легким і еластичним.
  • Тісто розділіть на 12-16 шматочків, скачайте їх в колобки, укладіть на тарілку і, прикривши серветкою, поставте на 2-3 години в холодильник.
  • Після закінчення цього часу, охолоджені колобки розкачайте на пергаментним папері в тонкі коржі. Краї коржиків вирівняйте за допомогою ножа і тарілки. Коржі наколіть виделкою, щоб тісто при випічці не позурилося.
  • Духовку нагрійте до 220°Пн. по Черзі спечіть всі коржі. Запікайте до золотистого кольору. Поки один корж запікається, розгортайте іншого. Готові коржі складайте стопкою на окрему тарілку.
  • Для крему, витримане при домашньої температурі вершкове масло, ложкою збийте до білого кольору. Збите масло буде добре тримати форму. Воду після збивання масла можете вилити.
  • Потім масло порційно додайте варену згущенку і ложкою перемішайте крем до однорідного стану.
  • На великому блюді зберіть торт, складаючи, коржі один на одного і добре змащуючи їх приготованим кремом. Крем рівномірно розподіляйте по коржу за допомогою ножа.
  • Потім на стопку коржів помістіть що-небудь плоске, притисніть їх рукою і поставте на торт будь невеликий вантаж. Торт поставте в холодильник на кілька годин для просочення коржів.
  • Після закінчення цього часу верхній корж намажте кремом і посипте крихтою з коржів. У додатковому декорі такий торт не потребує.
  • Їжте на здоров’я!