Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Ніжний і дуже смачний «Наполеон» з листковим тестом
Вашій увазі надається рецепт приготування ніжного і смачного «Наполеона» звичайного покупного листкового тіста – дріжджового або без дріжджового. Цей тортик готується з заварним кремом, але можна зробити масляний крем або крем із згущеним молоком. Торт готується швидко, тільки важливо витримати час, щоб коржі просочилися кремом.
Інгредієнти:
Листкове тісто бездріжджове – 500 р.
Для крему:
Молоко 3,2%-ної жирності – 0.5 л.
Цукор – 1 ст.
Яйце – 2 шт.
Вершкове масло – 100 р.
Борошно – 2 ст. л.
Ванілін – 1 р.
Процес приготування:
Розморозьте при кімнатній температурі листкове тісто.
Деко для випічки застелити пергаментним папером і помістіть на нього розморожене тісто. Розкачувати тісто не треба.
Запечіть коржі в духовці, розігрітій до 190°С протягом 20-25 хвилин. Коржі при випічці збільшаться в обсязі і зарум’яняться.
Для приготування крему в окрему каструльку розбийте яйця, додайте до них цукор, ванілін і з допомогою віночка збийте до однорідного стану.
Потім в отриману суміш поступово додайте пшеничне борошно, просіваючи її через сито і добре перемішайте.
У каструльку до суміші налийте потрібну кількість молока і віночком ще раз перемішайте суміш.
Каструльку з сумішшю поставте на маленький вогонь і, безперервно розмішуючи її віночком, варіть крем, поки він не придбає густу текстуру. Вогонь не збільшуйте, важливо, щоб крем не закипів, інакше яйця згорнуться, і заварний крем не вийде.
Приготовлений крем прикрийте шматочком харчової плівки і залиште до повного охолодження.
Потім, в охолоджений крем покладіть розм’якшене вершкове масло і з допомогою віночка перемішайте до однорідного стану.
Гострим ножем зріжте з спечених коржів верхній шар. З нього потім зробите крихту для посипання торта.
Потім коржі розрізати на два пласти кожен. У вас вийде чотири коржі для торта.
Коржі намажте приготованим заварним кремом і складіть їх стопкою на плоскій тарілці. Намажте Кремом верх тортика і боки, і рясно посипте торт крихтою.
І останній крок рецепту: торт помістіть в холодильник на всю ніч, щоб коржі добре просочилися заварним кремом.
Приготований «Наполеон» декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.