Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачне філе минтая з сиром

По цьому рецепту риба виходить ситним і соковитою, завдяки «шапці» з майонезу і сиру. Обережно потрібно ставитися до додавання солі, так як майонез і сир солоні самі по собі.

Інгредієнти:

  • Минтай – 800 р.
  • Майонез – 80 р.
  • Сир – 150-170 р.
  • Сіль, перець, рослинна олія.
  • Зелень за бажанням.

Процес приготування:

  • Тушки минтая очистити від луски і плавників, розрізати уздовж лінії хребта, дістати всі кістки, вимити й обсушити філе риби розрізати його на кілька частин.
  • Сіллю і перцем, посипати шматочки риби, можна збризнути соком лимона.
  • Форму для запікання або на деко застелити папером для випічки або фольгою, змастити олією, викласти шматочки риби на деякій відстані один від одного.
  • Змастити Майонезом рибу. Його кількість залежить від ваших уподобань. Можна взяти пісний майонез, щоб знизити калорійність, також допустимо використовувати суміш сметани і гірчиці.
  • Сир натерти на тертці, і на кожному шматочку риби створити з нього щільний шар, притискаючи сирну стружку до риби.
  • Запікати рибу під сиром в духовці близько 30-40 хвилин. Час залежить від товщини рибних шматків. Якщо вони тонкі, для запікання достатньо і 25 хвилин.
  • Посипати зеленню готовий минтай під сиром і подавати до столу.
  • Приємного апетиту!