Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачне філе минтая з сиром
По цьому рецепту риба виходить ситним і соковитою, завдяки «шапці» з майонезу і сиру. Обережно потрібно ставитися до додавання солі, так як майонез і сир солоні самі по собі.
Інгредієнти:
Минтай – 800 р.
Майонез – 80 р.
Сир – 150-170 р.
Сіль, перець, рослинна олія.
Зелень за бажанням.
Процес приготування:
Тушки минтая очистити від луски і плавників, розрізати уздовж лінії хребта, дістати всі кістки, вимити й обсушити філе риби розрізати його на кілька частин.
Сіллю і перцем, посипати шматочки риби, можна збризнути соком лимона.
Форму для запікання або на деко застелити папером для випічки або фольгою, змастити олією, викласти шматочки риби на деякій відстані один від одного.
Змастити Майонезом рибу. Його кількість залежить від ваших уподобань. Можна взяти пісний майонез, щоб знизити калорійність, також допустимо використовувати суміш сметани і гірчиці.
Сир натерти на тертці, і на кожному шматочку риби створити з нього щільний шар, притискаючи сирну стружку до риби.
Запікати рибу під сиром в духовці близько 30-40 хвилин. Час залежить від товщини рибних шматків. Якщо вони тонкі, для запікання достатньо і 25 хвилин.
Посипати зеленню готовий минтай під сиром і подавати до столу.